To forskere vinder kræft-priser: »Det er fantastisk. Det havde jeg ikke forventet«
Priserne ved Danske Kræftforskningsdage 2019 er netop blevet uddelt.

Berverly Lim Høeg og Martin Oskar Broe er de to vindere af de såkaldte 'posterpriser' på Danske Kræftforskningsdage 2019.

Det oplyser Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) i en pressemeddelelse. 

Martin Oskar Broe, der er prægraduatstuderende på Klinisk Farmakologi og Farmaci på Syddansk Universitet, har vundet prisen for innovativ formidling af et studie om kemoterapi. 

»Formidlingsmæssigt er der tale om en rigtig god præsentation, der udnytter mulighederne i posterformatet på en innovativ og utraditionel måde, godt suppleret af et handout med et mere klassisk videnskabeligt format. Martin Broe leverede en rigtigt flot mundtlig formidling, som er tydeligt gennemtænkt,« udtaler Claus Lindbjerg Andersen, der formand for bedømmelseskomitéen.

I studiet konkluderer Broe, at registerdata om kemoterapi kan bruges til forskningsformål. Han har undersøgt registerdata fra 431 patienter med tarmkræft i Region Syddanmark.

LÆS OGSÅ: »I dag hylder vi de bedste«: Fem topforskere hædres i dag med Eliteforsk-prisen 2019

Den anden såkaldte 'posterpris' blev givet til Beverley Lim Høeg, der er ph.d.-studerende ved Forskningsenheden Livet Efter Kræft, Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, for hendes forskning i opfølgning af kræftoverlevere.

Forskeren er lykkedes med at formidle »mange og komplekse resultater på en klar måde,« lyder det i vurderingen. 

»Beverley Lim Høeg præsenterede sin poster klart og på en meget spændende måde. Hun er en stærk og meget levende formidler,« siger Randi Krogsgaard, der er patientrepræsentant i DCCC's styregruppe og medlem af bedømmelseskomitéen. 

Studiet er endnu ikke publiceret, men resultaterne kigger på forskellige opfølgningsstrategier indenfor områder som overlevelse, angst og depression. 

»Det er fantastisk. Det havde jeg ikke forventet, fordi der var så mange flotte og spændende posters,« siger Beverley Lim Høg om at modtage prisen.

Danske kræftforskningsdage er en konference, der strækker sig over to dage, og som skal repræsentere det danske kræftlandskab. Alle indsendte abstracts har været igennem en faglig bedømmelse, og denne komité har lagt vægt på, at der præsenteres datadrevet forskning.

Det kan du læse mere om her.

LÆS OGSÅ: Danske kræftforskere vinder prestigefuld pris

LÆS OGSÅ: Forskere modtager pris på tre millioner dollar for teori om ‘supertyngdekraft’

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce:

Det sker