Tilgivelse er godt for dit helbred
Kilde: 
22 juni 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Sammen med næstekærlighed er tilgivelse en grundsten i kristendommen. Men udover at være en religiøst værdsat handling kan evnen til at tilgive andre også være godt for dit helbred. Det skriver time.com.

At være tilgivende over for både dig selv og andre kan nemlig beskytte mod stress og dets belastning af din psykiske velvære, konkluderer et nyt studie.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Journal of Health Psychology.  

Læs også: Afrika: Personlige fortællinger fremmer tilgivelse og forsoning

Det nye studie er baseret på 148 unge voksne, som skulle udfylde spørgeskemaer, der vurderede deres niveauer af stress i livet, deres evne til at tilgive og deres mentale og fysiske sundhed.

På baggrund af dette konkluderede forskerne bag det nye studie ikke overraskende, at dem med størst udsættelse for stress i løbet af livet havde en værre sundhedstilstand både psykisk og fysisk. Men forskerne opdagede også, at karaktertrækket at være god til at tilgive så godt som fjernede sammenhængen mellem stress og psykisk sygdom. 

Læs også: Medievold svækker næstekærligheden

»Forbindelsen er nærmest fuldstændigt slettet - den er statistisk set nul. Hvis du ikke har tendenser til at tilgive, føler du de rå effekter af stress fuldstændigt. Du har ikke nogen beskyttelse mod stressen,« siger Loren Toussaint, som er lektor i psykologi ved Luther College i Iowa, USA, og medforfatter på studiet, ifølge time.com.

Antallet af forsøgspersoner i det nye studie er småt, og der er derfor brug for mere forskning for fuldstændigt at forstå fordelene ved at være mere tilgivende. 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.