Sukker forbedrer hukommelsen hos ældre
19 juli 2018

Nu har du måske en god undskyldning for at sige ja tak til et ekstra stykke kage. I hvert fald, hvis du er mere end 65 år gammel.

Ny forskning viser, at sukker i små mængder kan forbedre hukommelsen hos personer, der er fyldt 65 år.

Det skriver University of Warwick i en pressemeddelelse.

Forskerne har undersøgt to grupper forsøgspersoner: En gruppe med 18-27-årige og en gruppe med 65-82-årige.

De to grupper har drukket en drik tilsat en smule glukose og derefter løst en række opgaver. Kontrolgrupper har drukket en placebodrik med kunstige sødemidler i stedet.

Efter forsøgspersonerne har løst opgaverne, har de fået målt deres engagement i forhold til opgaveløsningen, deres hukommelse, deres humør og deres egen opfattelse af indsatsen.

Både de yngre og de ældre forsøgspersoner, der drak sukkervand, gav den en ekstra skalde i forhold til kontrolgrupperne, der drak placebodrikken.

Men det var kun de ældre forsøgspersoner, der oplevede et forbedret resultat. De 65-82-årige, der drak glukose, fik ikke bare forbedret deres hukommelse markant. De var også i bedre humør end den jævnalderende kontrolgruppe.

Forskerne konkluderer, at en kortvarig forhøjning af blodsukkeret kan øge ældre personers motivation til at yde en maksimal indsats.

Kagespisere på 65+ må dog væbne sig med tålmodighed, før de slipper tøjlerne. Forskerne understreger, at mere forskning er nødvendig, før vi kan omlægge gældende kostregler.

mdm

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.