Studiejob: Videnskab.dk søger dig, der brænder for events og har et veludviklet administrationsgen
Hvis du ser værdien i at gøre forskning relevant for den brede befolkning, er det måske dig, der skal afvikle en videnskabsfestival sammen med os.
jobopslag annonce bestil en forsker forskningens døgn job arbejde

Du vil indgå i et team, der administrerer videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, som hvert år i april byder på gratis events landet rundt. (Foto: Søren Kjeldgaard)

Du vil indgå i et team, der administrerer videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, som hvert år i april byder på gratis events landet rundt. (Foto: Søren Kjeldgaard)

Vil du prøve kræfter med administration af og kommunikation om en videnskabsfestival? 

Vi har en stor opgave foran os med at kommunikere med landets forskere og facilitere, at de kommer ud og gør danskerne klogere.  

Hvem er vi?

Videnskab.dk er Danmarks største videnskabsmedie, der dækker alt fra kønsidentitet til kvantecomputere og gør det i øjenhøjde med målgruppen og med høj troværdighed.

I Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling, hvor stillingen er forankret, arbejder vi med flere projekter og aktiviteter, heriblandt podcast, video, events, kurser i forskningsformidling og meget mere. Ambitionen er at arbejde med formidling af videnskab på nye og interessante måder.

Hvad bliver din opgave?

Som studentermedhjælper i Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling kommer du primært til at arbejde med at administrere foredragsordningen Bestil en Forsker under videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, der foregår hvert år i slutningen af april. Du vil også være med til at arrangere uddelingen af årets Forskningskommunikationspris. 

Hvert år tilmelder omkring 300 forskere sig ordningen, og vi modtager flere end 600 bestillinger på foredrag fra alt fra skoler til fængsler. Du skal hjælpe til med at få dette til at køre, så den danske befolkning kan få et gratis besøg af en forsker. Og det kræver en del koordinering i Excel.  

Om jobbet

Dine primære opgaver kommer til at bestå af:

 • At bistå forskere i tilmelding, besvare spørgsmål via e-mail og telefon.
 • Besvare brugere af ordningen via mail og telefon.
 • Samarbejde med ph.d.-skoler, kommunikationsafdelinger og universiteter.
 • Markedsføring af ordningen via kommunikation på sociale medier, websites, e-mail, telefon.
 • Tekstredigering.
 • Udarbejdelse af artikler til Videnskab.dk.

Udover administration af Bestil en Forsker bliver dine opgaver bl.a.:

 • Udarbejdelse af simpelt grafisk materiale til kommunikation.
 • Planlægning af fysiske events og eksekvering.
 • Idéudvikling af Bestil en Forsker og Forskningens Døgn.
 • Kommunikation med Uddannelses- og Forskningsministeriet.
 • Udarbejde evalueringer, herunder dataindsamling og analyse.
 • Dine eventuelle ønsker til opgaver.

Om dig

Vi ser gerne, at du:

 • har minimum to år tilbage af dine studier. 
 • er sprogligt stærk - både mundtligt og skriftligt.
 • har en basal forståelse for Excel og databearbejdning.
 • kan arbejde selvstændigt og holde mange bolde i luften.
 • Fordel, men ikke et krav: Kendskab til Photoshop, Illustrator, CMS-systemer. 

Praktisk

Videnskab.dk holder til i Valby i et gammelt fabrikskompleks med mange andre kreative virksomheder - tæt på Ny Ellebjerg Station og i cykelafstand til Rådhuspladsen. Nogle opgaver vil kunne løses hjemmefra, mens andre kræver fysisk tilstedeværelse. 

Jobbet er lønnet efter statens overenskomst med HK for studentermedhjælpere. Arbejdstiden kan variere og planlægges efter dit skema, men vil typisk ligge på 10-15 timer om ugen i almindelig arbejdstid. 

Vi holder løbende samtaler med relevante kandidater, og vi opfordrer derfor til, at du sender din ansøgning hurtigst mulig - senest 10. oktober 2022.

Du bedes sende dit cv, en kort ansøgning og eventuelt eksempler på tidligere relevant arbejde til projektleder Mads Koldsø Lukassen på mkl@videnskab.dk. Har du spørgsmål til stillingen, kan du også skrive Mads. 

Ansættelsen er tiltænkt at træde i kraft pr. 1 november 2022. 
 

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk