Føler du dig ensom? Prøv at skrue op for lyden!
Lyd Ensomhed Corona

Ifølge et australsk studie kan baggrundslyde og musik modarbejde negative følelser, der kommer som følger af ensomhed og isolation. (Foto: Shutterstock).

Ifølge et australsk studie kan baggrundslyde og musik modarbejde negative følelser, der kommer som følger af ensomhed og isolation. (Foto: Shutterstock).

26 maj 2021

Mange mennesker har haft en øget oplevelse af ensomhed under COVID-19-pandemien.

For nogle mennesker er isolationen sværere end for andre.

Et nyt studie viser, at personer, der føler sig socialt ekskluderede, får det bedre af at afspille høje lyde, såsom musik eller baggrundsstøj, i modsætning til andre, der føler sig socialt tilpas.

Det skriver James Cook University i en pressemeddelelse.

»Høje lyde er ikke kun at foretrække for at forhindre følelsen af social eksklusion. De er også effektive i forhold til at lindre negative psykologiske konsekvenser af social eksklusion, såsom social smerte, vrede, ensomhed og nedtrykte følelser,« siger Adam Wang fra James Cook University i Australien, der er hovedforfatter til studiet, i pressemeddelelsen.

Ifølge Wang kan lyd være værdifuldt til at modarbejde følelser som ensomhed, der under corona-pandemien har været mere udbredt.

Studiet bestod af 12 eksperimenter med mere end 2.000 personer i Australien, Singapore, Storbritannien og USA.

Adam Wang håber at studiet kan bidrage til fremtidig behandling af ensomme mennesker, der potentielt kan begynde at afspille flere lyde og mere musik på blandt andet hospitaler og plejehjem, samt for mennesker, der arbejder mere isoleret.

Studiet er udgivet i tidsskriftet Personality and Social Psychology Bulletin.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.