Studie: Salat-spisende mænd er mere attraktive
Kilde: 
25 august 2016

Er du mand, og kan du godt lide en god bøf med bearnaise, og hvad der ellers hører sig til? 

Så skulle du måske overveje at skifte bøffen ud med en skål lækker salat – i hvert fald, hvis du er single og stadig leder efter kærligheden.

Et nyt australsk studie indikerer nemlig, at mænd, der spiser salat, virker mere tiltrækkende på det modsatte køn. Det skriver dailymail.co.uk

Ifølge Ian Stephen, der er psykolog på Macquarie University i Sydney og en del af forskerteamet, så påvirker det vi spiser, hvordan vi lugter.

Og hvis mænd spiser større mængder frugt og grønt, så antyder studiet altså, at den duft, de udsender, virker mere attraktiv på kvinder.

Forskerne skrev blandt andet, at »mænds armhule-sved kan tjene som et rimelig hæderligt fingerpeg til kvinder om en mands helbredstilstand.«

Ni kvinder og 43 mænd deltog i studiet.

Forskerne estimerede mændenes indtag af frugt og grønt ved at måle niveauet farvestof i deres hud, der skyldes carotenoider – et stof, der blandt andet findes i gulerødder.

Kvinderne blev bedt om at lugte til sved fra de 43 mænd. Kvinderne rangerede sved fra mænd med højere niveau af carotenoider til at dufte bedst. De fortalte, at denne sved duftede mere sødt og blomster-agtigt.

Derudover mente kvinderne, at disse mænd duftede sundere end mænd, der spiste mere kød og kulhydrater.

Studiet er udgivet i tidsskriftet Evolution and Human Behavior.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.