Lille studie: Magiske svampe kan være lovende alternativt middel mod depression
Svampe Magiske Depression

I kombination med psykoterapi kan det aktive stof i magiske svampe, psilocybin, være et effektivt middel i behandlingen af depression, lyder det ifølge forskerne bag et lille, klinisk studie. Man skal dog ikke gå ud og finde magiske svampe selv, advarer forskerne bag. (Foto: Shutterstock).

I kombination med psykoterapi kan det aktive stof i magiske svampe, psilocybin, være et effektivt middel i behandlingen af depression, lyder det ifølge forskerne bag et lille, klinisk studie. Man skal dog ikke gå ud og finde magiske svampe selv, advarer forskerne bag. (Foto: Shutterstock).

Kilde: 
15 april 2021

Lovende resultater fra to små kliniske studier, giver forskere håb om, at magiske svampe kan få en større rolle i behandlingen af depression i fremtiden.

Det skriver The Guardian.

Ifølge studierne, der er baseret på kliniske forsøg i fase to (se grafikken herunder), kan to doser af psilocybin, som er det aktive stof i magiske svampe, være lige så effektivt som det brugte antidepressive medicin escitalopram, når det kombineres med terapi.

»Jeg synes, det er fair at sige, at resultaterne giver os håb for, at psilocybin kan blive et lovende alternativt middel for at behandle depression,« siger Robin Carhart-Harris, der er leder af et center for forskning i psykadeliske stoffer ved Imperial College London og medforfatter af studiet, til The Guardian.

 

 

Carhart-Harris advarer mod at gå ud og finde magiske svampe selv, da psykoterapi er en vigtig del af behandlingen.

Ved at kombinere psilocybin med terapi følte forsøgspersonerne oftere, at man kom til bunds i, hvorfor de følte sig deprimerede, fortæller han til The Guardian.

  • Over seks uger fik 30 ud af 59 voksne med moderat til alvorlig depression tilfældigt tildelt 2 gange 25 gram psilocybin med 3 uger imellem.
  • De 29 andre forsøgspersoner fik en så lav dosis af psilocybin, at det svarede til en placebo. Samtidig fik de også en daglig dosis af escitalopram, som steg over tid.

På denne måde kunne forskerne sammenligne effekten af de to forskellige behandlingstyper.

De 30 voksne deltog i 6 timers sessioner med baggrundsmusik, mens to psykologer var til stede for at holde øje med dem. Dagen efter fik de en samtale med en psykolog.

Resultaterne, der er publiceret i tidsskriftet New England Journal of Medicine, viste, at deltagerne i begge grupper i gennemsnit oplevede et fald i mængden af depressive symptomer.

Der var ingen signifikant forskel mellem de to grupper, men ifølge Carhart-Harris, virker psilocybin og terapi hurtigere end den anden form for behandling.

Det er dog stadigvæk for tidligt at danne konklusioner ud fra resultaterne, fortæller han til den britiske avis.

Selvom studierne viser lovende resultater, siger flere forskere, at der fortsat mangler meget data på området, mens andre kritiserer studierne for at have for få deltagere til at drage konklusioner.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.