Studie: Disse fem egenskaber giver dig succes, rigdom og godt helbred
Kilde: 
11 april 2017

Det er lykkedes en gruppe forskere fra University College London at skabe en opskrift på livslang sundhed, rigdom og succes. Det skriver telegraph.co.uk.

Opskriftens fem ingredienser er:

  1. Følelsesmæssig stabilitet
  2. Beslutsomhed
  3. Kontrol
  4. Optimisme
  5. Samvittighedsfuldhed

Folk i 50'erne og 60'erne, som scorede højt på mindst 4 af de 5 karaktertræk, var generelt rigere, mindre deprimerede, sundere og tilknyttet en stor social omgangskreds, konkluderer forskerne i det nye studie.

Studiet, der er publiceret i tidsskriftet PNAS, er baseret på data fra 'English Longitudinal Study of Ageing', som har fulgt mere end 8.000 midaldrende briter gennem de sidste 11 år. 

»Der var ikke ét af karaktertrækkene, som var vigtigere end de andre. Effekten afhænger i højere grad af sammenhobningen af færdigheder. Vi blev overraskede over omfanget af de livsprocesser - økonomiske, sociale, psykologiske, biologiske, sundheds- og invaliditetsrelaterede -, som synes at være relateret til disse færdigheder,« siger Andrew Steptoe, som er professor ved University College London og medforfatter på studiet, til telegraph.co.uk.

Forskerne påpeger, at det ikke er muligt at konkludere en direkte sammenhæng mellem karaktertræk og succes i livet ud fra deres observationsstudie. Men de understreger samtidigt, at de har fraregnet kognitive evner, uddannelse og familiebaggrund som mulige påvirkninger.  

»Det er velkendt, at nogle meget intelligente mennesker, eller dem som har privilegerede baggrunde, måske ikke får succes, fordi de mangler karaktermæssige styrker, mens mindre bemidlede, som er pålidelige og selvdisciplinerede, faktisk opnår deres mål, siger Andrew Steptoe til independent.co.uk

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.