Studie: Atleter har bedre visuelle færdigheder end gamere
Atleter Gamere Øjne Skarphed

Ifølge et nyt studie har atleter skarpere øjne end gamere, når det kommer til visuelt overblik, reaktionstid og identifikation af objekter. (Foto: Shutterstock).

Ifølge et nyt studie har atleter skarpere øjne end gamere, når det kommer til visuelt overblik, reaktionstid og identifikation af objekter. (Foto: Shutterstock).

Kilde: 
12 oktober 2021

Som atlet skal du kunne reagere hurtigt, have overblik og bevare fokus, når du er i kampens hede.

Det samme gælder for gamere, der skal holde hovedet koldt og være yderst opmærksomme under eksempelvis et spil Counter-Strike.

Men hvem er egentlig udstyret med de ’bedste øjne’?

Ifølge et nyt studie af forskere fra Waterloo’s School of Optometry & Vision Science i Canada viser professionelle atleter sig at have skarpere visuelle færdigheder.

Det skriver Science Daily.

»I sidste ende viste atleter bedre færdigheder til at identificere små, bevægelige objekter, hvilket indikerer, at de har en anden grad af visuelle færdigheder end videospilsgamere,« siger Alan Yee, der er Ph.d. ved University of Waterloo, ifølge Science Daily.

Forskerne så nærmere på atleter, der konkurrerer i sportsgrene med højintensitets bevægelser som fodbold, amerikansk fodbold og baseball.

Ifølge forskerne viser videospilsgamere ingen tegn på at være mere visuelt skarpe end ikke-atleter.

Samtidig mener forskerne, at studiet viser, at det er vigtigt at forske i videospilsbaserede træningsprogrammer for at fremme atleters præstationer, da det kan styrke deres visuelle færdigheder.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Optometry and Vision Science.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.