Studie: Hold fast i dit sunde nytårsforsæt, og mindsk kræftrisiko
05 januar 2018

Drik mindre alkohol, ryg færre cigaretter, dyrk mere motion og spis sundere.

Mange går ind i det nye år med de bedste ambitioner om at leve sundt, men tit holder det alligevel ikke mere end et par uger.

Nu peger et nyt studie, der er udgivet i det videnskabelige tidsskrift ecancermedicalscience, på, at der er ekstra god grund til at være vedholdende med de sunde vaner.

Ifølge studiet er de sunde vaner nemlig associeret med op til en tredjedel mindre totalrisiko for kræft, skriver Medicalnewstoday.com.

Forskerne bag studiet har kigget på data fra UK Biobank, som omfatter en halv million mennesker, hvor de kategoriserede følgende som 'sunde vaner':

  • Være ikke-ryger
  • Have en lav BMI
  • Dyrke regelmæssig fysisk aktivitet
  • Spise sundt og begrænse sit alkoholindtag

De sunde vaner blev sammenhodlt med den generelle risiko for at få kræft over en årrække, og samlet set fandt forskerne, at de sunde vaner bidrog til en totalreduktion i risikoen for kræft på en tredjedel.

At sunde vaner kan forebygge kræft kommer næppe som en overraskelse.

Men dette nye studie er ifølge Medicalnewstoday.com et skridt hen imod at kunne sætte de sunde vaner på formel, så anbefalingerne er nemmere at forholde sig til.

naa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.