Om forfatteren

Eva Rymann

Journalist, Smag for Livet

Mikael Schneider

Videnskabsjournalist, Smag for Livet

Smag smitter – og for tiden kan vi lide bacon

Uhm, chokoladekage. Ah, en god kop kaffe. Åh, sommerens første friske jordbær. Selv om vi har hver vores personlige livretter, er smag i høj grad noget, der opstår imellem os.

bacon mad social venskab smag smitter smag for livet

Vi bruger smag til at bekræfte, at vi er en del af et fællesskab og følger kulturelle strømninger. I disse år er det for eksempel en trend at spise mad med mange proteiner, og der er opstået en kollektiv forståelse af, at smagen af bacon er noget af det ypperligste. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts