Sex med ekskæresten kan gøre dig gladere
Kilde: 
19 oktober 2018

Normalt siger man, at man aldrig skal gå tilbage til en fuser.

Men når det handler om parforhold, peger et nyt studie på, at lidt hygge med ekskæresten faktisk kan have nogle positive effekter. Det skriver ScienceDaily.

»Vores studie peger på, at den sociale anspændthed i forhold til at prøve at have sex med en ekskæreste, ikke er berettiget,« fortæller hovedforfatter Stephanie Spielmann, som er lektor i socialpsykologi ved Wayne State University i Canada, ifølge ScienceDaily.

Stephanie Spielmann har gennemført to undersøgelser, der går i rette med den regelbundne filosofi om, at sex med eksen er noget rod. I begge undersøgelser blev en række mennesker, som netop var kommet ud af et parforhold, bedt om at besvare en række spørgeskemaer.

Spørgsmålene lød blandt andet, om de havde haft sex med deres ekskæreste, og i hvilken grad de stadig havde følelser for eksen. I alt deltog 485 forsøgspersoner i de to undersøgelser.

Konklusionen blev, at sex med ekskæresten ikke stod i vejen for at komme videre efter et forlist parforhold - tværtimod var de personer, der hoppede i kanen med eksen, generelt gladere og mere positive i deres hverdag, ifølge ScienceDaily.

Studiet, der beskriver de to undersøgelser, er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Archives of Sexual Behavior.

Stephanie Spielmann forklarer ifølge ScienceDaily, at der er tale om et forholdsvist underbelyst, men vigtigt felt, da break ups kan have stor betydning for folks mentale helbred. I dag har videnskaben ikke et klart svar på, hvordan man kommer godt ud af et parforhold, tilføjer hun, ifølge ScienceDaily.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.