Sex: 4 simple teknikker giver kvinder mere nydelse
Ny, vigtig forskning er med til at give kvinder et sprog for, hvad de kan lide under samleje, mener professor i sexologi.
kvinder sex 4 teknikker metoder bedre nydelse orgasme vaginal sex

 

Nyt studie med tusindvis af kvinder indkredser, hvad mange får nydelse af under sex med penetration. Se mere eksplicitte illustrationer nederst i artiklen. (Grafik: Ditte Svane Knudsen, Videnskab.dk/OMGYES.com i Plos One)

 

Nyt studie med tusindvis af kvinder indkredser, hvad mange får nydelse af under sex med penetration. Se mere eksplicitte illustrationer nederst i artiklen. (Grafik: Ditte Svane Knudsen, Videnskab.dk/OMGYES.com i Plos One)

Mange kvinder får ved hjælp af fire simple teknikker større nydelse ved sex, hvor et legetøj eller en penis penetrerer kvindens vagina.

Det konkluderer forskere i nyt studie, hvor godt 3.000 amerikanske kvinder er blevet udspurgt om deres seksuelle erfaringer og opdagelser.

»De her data fortæller om teknikker, som er til rådighed for kvinder, så penetration bliver mere nydelsesfuldt. Det kan gøre kvinder bedre i stand til at finde deres egne præferencer, fortælle om dem og stå på mål for deres seksuelle nydelse,« skriver forskere fra blandt andet Indiana School of Medicine i studiet, der netop er udgivet i tidsskriftet Plos One.

Du kan se de fire teknikker med dansk forklaring øverst. Nederst i artiklen kan du se forskernes egen version på engelsk og med lidt mere eksplicitte illustrationer.

Sex er mere end penis i vagina

Studiet bliver umiddelbart positivt modtaget af en dansk professor i sexologi, Annamaria Giraldi fra Sexologisk Klinik på Rigshospitalet.

»Det er supergodt, at der kommer flere og flere studier, der kigger på kvinders tilfredshed med deres seksualitet. Og det er en god agenda at ville give kvinder et sprog for deres nydelse.«

»Men det er også et vigtigt studie, fordi det viser, at sex er mere end at stikke penis ind i vagina. Det illustrerer, at man kan gøre mange andre ting, selvom man har penetrationssamleje,« siger Annamaria Giraldi, overlæge på Sexologisk Klinik og professor ved Københavns Universitet, til Videnskab.dk.

Sex, sexlegetøj, kvinde, kvinder, forskning, teknik

Studiet bygger på en rundspørge blandt 3017 amerikanske kvinder i alderen 18 til 93 år, repræsentativt udvalgt med forskellig etnicitet og seksuelle præferencer, om end med en lille slagside mod høj uddannelse, bemærker Annamaria Giraldi. Den danske professor mener umiddelbart, at danske kvinders tilgang til sex næppe er så meget anderledes end amerikanskes. (Foto: Shutterstock)

Er det ikke bare sådan, man gør?

Når det er sagt, falder Annamaria Giraldi ved et gennemsyn af studiet også over elementer, som er lidt mere lala.

Professoren efterlyser især to overvejelser:

  1. Hvad giver kvinder nydelse ved sex uden penetration?
  2. Hvad er rent praktisk det nye i de fire teknikker, forskerne beskriver i studiet?

»Studiet viser, at mange kvinder nyder at bruge nogle af de fire teknikker, men det er jo i vid udstrækning noget, kvinder alligevel gør under sex: De vrider underlivet, stimulerer sig selv, ændrer stilling.«

Firma bag nyt studie 

Forskerne bag studiet er tilknyttet virksomheden For Goodness Sake LLC, som ifølge sin hjemmeside laver forskning i vores sexliv i samarbejde med forskere fra blandt andet Indiana University og Yale University.

Resultaterne bliver til gode sexråd til kvinder, lagt bag en betalingsmur på Omgyes.com, der bliver omtalt som firmaets »flagskib«.

Annamaria Giraldi kender ikke til arbejdet i forvejen, men efter at have læst lidt op på firmaet, er hun ikke så bange for, at økonomiske interesser skal have påvirket resultaterne.

Det kan ellers være en klassisk fare, når der er penge involveret. Det kan du læse mere om i artiklen Manifest: Læg mærke til, hvor pengene kommer fra.

»De har fokus på seksuel uddannelse og en agenda, der går ud på at afdække, hvordan får kvinder bedre sex, og det giver de et bud på her,« konstaterer Annamaria Giraldi.

»På den måde er der lidt en underliggende præmis i studiet om, at kvinder normalt bare ligger fladt ned med armene ud til siden og modtager penis, men sådan er det sjældent. Som dansker tænker man i hvert fald, ’er det ikke bare sådan her, man gør?’« uddyber Annamaria Giraldi.

»Men det er selvfølgelig vigtigt at vise, at det har en effekt at gøre forskellige ting under et samleje. Et kedeligt resultat af studiet havde jo været, hvis kvinderne ikke havde brugt de her teknikker, selvom de synes, de er rare,« tilføjer Annamaria Giraldi.

Fire navne og illustrationer med underliv

Forskerne har givet de fire teknikker engelske navne, som ifølge Annamaria Giraldi er svære at oversætte direkte til dansk:

  • Shallowing (stimulering af området ved indgangen til vagina) – brugt af 70 % af kvinderne i studiet
  • Rocking (rokkende i stedet for stødende bevægelser) – brugt af 76 %
  • Pairing (ekstra stimulering af klitoris af hånd eller legetøj) – brugt af 84 %
  • Angling (vrid af hofterne) – brugt af 88 %

Du kan se, hvordan forskerne har illustreret teknikkerne mere eksplicit i grafikken herunder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra studiets hovedfatter, Devon J. Hensel fra Indiana University og firmaet For Goodness Sake LLC (se faktaboksen »Firma bag nyt studie« højere oppe i artiklen).

Sexteknikker, kvinder, lyst, nydelse, termer, sprog, ord, sex

(Grafik: OMGYES.com i Women’s techniques for making vaginal penetration more pleasurable: Results from a nationally representative study of adult women in the United States, Plos One (2021) https://doi.org/10.1371/journal.pone.0249242)

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk