Se billedet her: Flåt havde gravet sig godt ind i drengs trommehinde
flåt trommehinde øre

Gnaske, gnaske. Sådan ser det ud, når en flåt på afveje graver sig ind i en lille drengs trommehinde. (Foto: The New England Journal of Medicine)

Gnaske, gnaske. Sådan ser det ud, når en flåt på afveje graver sig ind i en lille drengs trommehinde. (Foto: The New England Journal of Medicine)

Kilde: 
03 maj 2019

Der er nogle ting, som man håber på, at man aldrig vil opleve.

For eksempel den kriblende lyd af en flåt, der graver sig ind i ens trommehinde.

Mareridtet var nemlig virkelighed for en 9-årig i den amerikanske delstat Connecticut, skriver Live Science.

LÆS OGSÅ: Klimaforandringer øger udbredelsen af flåter

Drengen tog til lægen, fordi han kunne mærke en irritation i højre øre. Han havde blandt andet hørt en svag lyd i øret et par dage tidligere.

Da hans læge undersøgte øret, stod det med det samme klart, at der var tale om en flåt, der havde gravet sig godt og grundigt ind i drengens trommehinde.

Udover at det i sig selv må have været ret forstyrrende, så havde den ubudne gæst også resulteret i en betændelse i drengens trommehinde.

LÆS OGSÅ: Første kort over flåter i Skandinavien: Blodsugerne flytter nordpå

Øre-næse-hals-lægen David Kasle, der behandlede drengen, fortæller ifølge Live Science, at det var et utroligt sjældent tilfælde, og at han personligt aldrig har oplevet noget lignende.

David Kasle fortæller desuden, at flåten var død, da lægerne fandt den.

På trods af det var flåten svær at fjerne, da dens munddele med de velkendte modhager sad godt begravet i den ydre del af drengens trommehinde.

Drengen blev derfor flyttet til en operationsstue, hvor lægerne kunne fjerne den lille blodsuger, mens han var under bedøvelse.

Lægerne fandt efterfølgende ud af, at der var tale om en flåt af arten Dermacentor variabilis, der også er kendt som Amerikansk hundeflåt.

Hele det skrækindjagende tilfælde er beskrevet i det videnskabelige tidsskrift The New England Journal of Medicine.

LÆS OGSÅ: Blodsugende bombardement: Trækfugle smider flåter i din have

LÆS OGSÅ: Flåtsæsonen er over os - sådan beskytter du dig

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.