Rubina Raja og Carsten Rahbek får Dansk Magisterforenings Forskningspriser 2019

I år går Dansk Magisterforenings Forskningspriser til Rubina Raja, professor i klassisk arkæologi på Aarhus Universitet og Carsten Rahbek, professor i makroøkologi på Københavns Universitet.

De to vindere har begge en fremadsynet tilgang til deres forskning, skriver DM i en pressemeddelelse.

De bidrager til, at vi bedre kan forstå konsekvenserne af vores handlinger i et fremtidigt perspektiv ved at studere nutiden og fortiden som en bærende del af den udvikling, vi skal igennem som klode, lyder det desuden.

Rubina Raja har som arkæolog mennesker og civilisationers udvikling som sit primære forskningsfelt. Hun har i mange år beskæftiget sig med tværfaglig forskning, der har til formål at forstå de processer, der kan lede til at nogle samfund overlever, mens andre forgår.

Carsten Rahbek er bredt anerkendt for sin forskning i, hvilke faktorer der styrer udbredelsen af arter på jorden. Hans forskning vil kunne bidrage til, at et områdes mulige artsdiversitet kan kortlægges, og det er hans ambition at finde og beskrive de underliggende naturlove, der bestemmer biologisk liv.

fghs

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om de farvestrålende ravfossiler med insekter fra Kridttiden, indlejret i gyldent harpiks, der størknede for 99 millioner år siden.