Rigmor Højland Jensen får 10 mio. kroner til forskning i hjernens væskeregulering

Professor Rigmor Højland Jensen fra Dansk Hovedpinecenterpå Rigshospitalet Glostrup modtager 10 mio. kr. fra Lundbeckfonden til forskning i hjernens væskeregulering, skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse. 

»Det er vildt fascinerende, at vi ikke forstår noget så centralt som hjernens egen væskeregulering,« siger Rigmor Højland Jensen Angus Stevner i pressemeddelelsen.

Ved at forstå, hvordan hjernen regulerer trykket og væskebalancen, håber Rigmor Højland Jensen og hendes forskergruppe at kunne forebygge og behandle en lang række hjernesygdomme.

»Hvis vi kan forstå disse sammenhænge, så kan vi bedre forebygge og udvikle medicin,« siger professor Rigmor Højland Jensen fra Dansk Hovedpinecenter. 

Projektet er et samarbejde mellem Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet, Nanna MacAulay fra Københavns Universitet og Alexandra Sinclair fra University of Birmingham i England. 

fghs

 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om billedet herunder, der viser tegn på en planets fødsel. Det gule knæk i midten menes at være stedet, hvor planeten er under dannelse.


Det sker