Quiz og vind: Har du styr på kroppen?
Test dig selv!
quiz om kroppen krop test dig selv

Kroppens organer er bundet sammen på alle mulige og umulige måder. Har du styr på hvilke? (Foto: Videnskab.dk/Shutterstock)

Kroppens organer er bundet sammen på alle mulige og umulige måder. Har du styr på hvilke? (Foto: Videnskab.dk/Shutterstock)

Opdatering 16. september 2021: Vi har nu trukket lod om billetterne, og de heldige vindere bliver kontaktet direkte. Du kan dog stadig tage quizzen, selvom der ikke længere er præmier på højkant!

Hvor lang tid tager det for eksempel at skide? Og kan koffein få os til at forbrænde mere? Behøver leveren egentlig en detox? 

Videnskab.dk har lavet en quiz baseret på mange af vores bedste artikler om vores komplicerede og spændende krop. Og det er mere end din værdighed på spil!

Ved du det hele i forvejen, kan du nemlig vinde biletter til vidensfestivalen 'Hearts & Minds', der støttes af Lundbeckfonden og arrangeres af Folkeuniversitetet. Festivalen finder sted i Aarhus 24.-26. september og i København 26.-28. november. Se mere om festivalen og dens program på heartsandminds.fuau.dk.  

Videnskabsquiz

Quizzen er baseret på Videnskab.dk's seneste artikler om kroppen. Du kan få forskningsresultaterne uddybet ved at følge linksne til artiklerne i quizzen.

Læs om vores forskningsformidling i Videnskab.dks Manifest.

Der er 2x2 billetter på højkant til det grufulde foredrag 'De døde kroppes hemmeligheder', der bliver afholdt både Aarhus og København. Her bliver menneskets fascination af det modbydelige og uhyggeligt undersøgt af Mathias Clasen, der er lektor i engelsk og forsker i gys og gru ved Aarhus Universitet, og Asser Hedegård Thomsen, speciallæge i retsmedicin ved Aarhus Universitet. 

Du kan også teste dig selv i mange andre videnskabelige quizzer. Hvad ved du for eksempel om penissen? Eller er du ekspert i vulvaen? 

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk