Quiz: Kan du gennemskue 8 myter om sundhed og sygdom?
Er det rigtigt, at vi kun bruger 10 procent af hjernen? Og sover man bedre efter et par øl? Quiz og vind billetter til vidensfestivalen Hearts & Minds.
sundhed myter quiz

Hvad er sandt og falsk, når det kommer til sundhedsmyter om f.eks. detox? Vi udlodder 3x2 festival billetter til Videnshopping i Aarhus og 3x2 billetter til Gut Feelings i København, hvis du deltager i quizzen. (Foto: Shutterstock)

Hvad er sandt og falsk, når det kommer til sundhedsmyter om f.eks. detox? Vi udlodder 3x2 festival billetter til Videnshopping i Aarhus og 3x2 billetter til Gut Feelings i København, hvis du deltager i quizzen. (Foto: Shutterstock)

Først var vi alle sammen fedtforskrækkede.

Så var det gluten, der blev udråbt til den helt store skurk, og i sidste uge blev den ellers så populære kokosolie kaldt »den rene gift«.

Sundhed er et minefelt fuld af myter og halve sandheder. I quizzen herunder kan du prøve kræfter med otte sejlivede myter om sundhed og sygdom.

Bliver man eksempelvis sund af at spise kosttilskud? Og er det rigtigt, at østers fremmer præstationen under dynen? Se, om du kender svarene, eller få dem i quizzen. 

De otte myter er redigerede uddrag fra Videnskab.dk og bogen 100 myter om sundhed og sygdom af Kim Bartholdy og Andreas Hoff (FADL’s forlag, 2015).

Hvis du har lyst, kan du deltage i konkurrencen om billetter til vidensfestivalen Hearts & Minds. I år er festivalens tema 'livskvalitet'.

Vind billetter til Hearts & Minds

Vi udlodder henholdsvis 3x2 billetter til arrangementet Videnshopping i Aarhus og 3x2 billetter til Gut Feelings i København. Begge arrangementer er dele af Hearts & Minds.

Videnshopping foregår fredag 28. september fra 19.00-21.30 i Aarhus. 

Gut Feelings foregår fredag 21. september fra 20.00-21.15 i København.

Du deltager i lodtrækningen om billetterne ved at indsende din email-adresse i formularen under quizzen. Vi bruger kun din email til at kontakte dig, hvis du vinder.

Vinderen bliver trukket mandag 17. september.

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk