Quiz: Kan du gennemskue 8 myter om sundhed og sygdom?
Er det rigtigt, at vi kun bruger 10 procent af hjernen? Og sover man bedre efter et par øl? Quiz og vind billetter til vidensfestivalen Hearts & Minds.
sundhed myter quiz

Hvad er sandt og falsk, når det kommer til sundhedsmyter om f.eks. detox? Vi udlodder 3x2 festival billetter til Videnshopping i Aarhus og 3x2 billetter til Gut Feelings i København, hvis du deltager i quizzen. (Foto: Shutterstock)

Hvad er sandt og falsk, når det kommer til sundhedsmyter om f.eks. detox? Vi udlodder 3x2 festival billetter til Videnshopping i Aarhus og 3x2 billetter til Gut Feelings i København, hvis du deltager i quizzen. (Foto: Shutterstock)

Først var vi alle sammen fedtforskrækkede.

Så var det gluten, der blev udråbt til den helt store skurk, og i sidste uge blev den ellers så populære kokosolie kaldt »den rene gift«.

Sundhed er et minefelt fuld af myter og halve sandheder. I quizzen herunder kan du prøve kræfter med otte sejlivede myter om sundhed og sygdom.

Bliver man eksempelvis sund af at spise kosttilskud? Og er det rigtigt, at østers fremmer præstationen under dynen? Se, om du kender svarene, eller få dem i quizzen. 

De otte myter er redigerede uddrag fra Videnskab.dk og bogen 100 myter om sundhed og sygdom af Kim Bartholdy og Andreas Hoff (FADL’s forlag, 2015).

Hvis du har lyst, kan du deltage i konkurrencen om billetter til vidensfestivalen Hearts & Minds. I år er festivalens tema 'livskvalitet'.

Vind billetter til Hearts & Minds

Vi udlodder henholdsvis 3x2 billetter til arrangementet Videnshopping i Aarhus og 3x2 billetter til Gut Feelings i København. Begge arrangementer er dele af Hearts & Minds.

Videnshopping foregår fredag 28. september fra 19.00-21.30 i Aarhus. 

Gut Feelings foregår fredag 21. september fra 20.00-21.15 i København.

Du deltager i lodtrækningen om billetterne ved at indsende din email-adresse i formularen under quizzen. Vi bruger kun din email til at kontakte dig, hvis du vinder.

Vinderen bliver trukket mandag 17. september.

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce: