Quiz: Hvor meget ved du om god videnskab?
Test dig selv: Hvor meget ved du om de begreber, metoder og overvejelser, som er grundlæggende for at kunne vurdere kvaliteten af videnskabelige resultater?
Hvad er god videnskab

Hvad er god videnskab? (Foto: Shutterstock)

Hvad er god videnskab? (Foto: Shutterstock)

Videnskab.dk’s redaktion måtte virkelig lægge hovedet i blød, da vi skulle udvælge de ti danske forskningsresultater, der i år skulle udvælges til vores prisdyst, Årets Danske Forskningsresultat 2017.

I videnskaben er der nemlig masser af begreber, processer og metoder med fordele og ulemper, som kan drages ind i god og heftig diskussion om, hvad der er god videnskab.

Du kan teste i quizzen nedenfor, hvor let du har ved at navigere rundt i videnskabens mange fagudtryk.

Husk også at stemme på et af de ti flotte forskningsresultater, som Videnskab.dk med møje og besvær har udvalgt til afstemningen om Årets Danske Forskningsresultat 2017.

Du finder afstemningen til Årets Danske Forskningsresultat 2017 i boksen under quizzen. Afstemningen kører til og med 2. januar 2018.

 

Quiz: Hvor meget ved du om god videnskab?

 
 
 
1. Hvilket af følgende er det vigtigste, når du skal vurdere et naturvidenskabeligt studie?
 

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk