Quiz: Hvor meget ved du egentlig om døden?
Hvad er den mest almindelige dødsårsag i Danmark? Hvad med den mest almindelige mordmetode? Og hvornår blev den sidste egentlig henrettet på dansk jord? Test din viden her!
Manden med leen

Manden med leen henter os alle før eller siden - men hvor meget ved du egentlig om døden og alt dét, der omgiver den? (Illustration: Shutterstock / Videnskab.dk)

Manden med leen henter os alle før eller siden - men hvor meget ved du egentlig om døden og alt dét, der omgiver den? (Illustration: Shutterstock / Videnskab.dk)

Det bliver nok ikke meget mere makabert, men vi skal alle den vej:

Videnskab.dk's seneste quiz handler om døden og alt dét, der omgiver den! Alle spørgsmål og svar er selvfølgelig underbygget af forskningen eller historisk dokumentation.

Quizzen svinger fra det uskadelige til det lidt tungere, så hvis illustrationer af blod eller korte, retsmedicinske beskrivelser af mord-metoder eller henrettelser ikke er noget for dig, så spring endelig denne quiz over.

Du kan altid gå på rov i alle Videnskab.dk's andre quizzer, som du kan finde hér.

Til de af jer, der ikke kan få nok, har vi et helt arkiv med artikler fra Videnskab.dk, der handler om døden, lige hér.

Tilbage er der kun at sige: God fornøjelse!

 

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk