Quiz: Hvor meget ved du egentlig om din hjerne?
Vi fejrer, at Videnskab.dk's populære hjernepodcast er tilbage med en ny sæson med en quiz! Test dig selv og find ud af, om du er skarp på kroppens skarpeste organ.
brainstorm ny hjerne podcast videnskabdk

Brainstorm er tilbage med en ny sæson! Videnskab.dk's hjernepodcast har allerede været vidt omkring. Nu kan du teste dig selv og finde ud af, hvad du ved om hjernen. (Foto: Shutterstock)

Brainstorm er tilbage med en ny sæson! Videnskab.dk's hjernepodcast har allerede været vidt omkring. Nu kan du teste dig selv og finde ud af, hvad du ved om hjernen. (Foto: Shutterstock)

»Formidling af hjerneforskning kan hurtigt blive lidt læge-agtigt - Brainstorm er et forsøg på at lave en podcast om hjernen, der er lidt mere Rock'n'roll.«

Hvad er 'Brainstorm'?

Brainstorm er Videnskab.dk's podcast om hjernen.

2. sæson af Brainstorm kommer til at bestå af 40 episoder.

Værterne er podcastredaktør Jais Baggestrøm Koch og journalist Asbjørn Mølgaard Sørensen, og derudover består produktionen af journalist Anette Lilleøre. 

‘Brainstorm’ er støttet af Lundbeckfonden.

Den nye sæson berører emner som: Kønshormoner i hjernen, falske erindringer og begrebet 'hjernevask'

Første afsnit af sæson 2. udkommer fredag 3. juli 2020. 

Find første sæson af Brainstorm her

Sådan sagde redaktør og én af hjernerne bag Brainstorm, Jais Baggestrøm Koch, da Videnskab.dk's podcast om tankekassen blev lanceret sidste sommer. 

Noget tyder på, at det er lykkedes, da podcasten, der er sponsoreret af Lundbeckfonden, er tilbage med sin anden sæson.

Og det skal fejres med et brag af en Rock'n'roll-hjernequiz!

Du finder quizzen i bunden af denne artikel, hvor vi har samlet noget af den mest tankevækkende, banebrydende og interessante viden fra podcastens første sæson sammen til en række quizspørgsmål.

 

Men hvis du først nu hopper på Brainstorm-toget, skulle du gerne kunne være med alligevel. 

Man behøver ikke være hjerneforsker eller Brainstorm-vært for at være med på Videnskab.dk's videnskabsquizzer. 

Inden du går i gang, har vi et lille 'aber dabei': 

Hjernen er ét af videnskabens helt store mysterier. Det er organet, hvor tanker og følelser bor, og det er dét, vi bruger til at styre og navigere vores kroppe i verden. 

Alligevel er hjernen dét af kroppens organer, vi ved allermindst om - måske på grund af dens overvældende kompleksitet.

Bemærk derfor, at spørgsmålene i quizzen er baserede på, hvad videnskaben og dens teorier hovedsageligt peger på i øjeblikket. 

Og følg så eventuelt med i, hvad Videnskab.dk publicerer om hjerneforskningen. Det kan du enten gøre ved at se, hvad vi skriver her på hjemmesiden eller høre første sæson af Brainstorm.

 

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk