Quiz: Hvad er hovedpine egentlig?
Hovedpine kan være svært at forklare - test din viden her!
hovedpine sjov quiz test migræne hjernen hjerne brainstorm

Otte ud af ti danskere døjer med hovedpine. Men hvad udløser den? (Illustration: Shutterstock)

Otte ud af ti danskere døjer med hovedpine. Men hvad udløser den? (Illustration: Shutterstock)

Det føles, som om en lillebitte fyr står på din isse og gokker dig på hovedet med en hammer. 

Hovedpine er en mærkelig størrelse. Langt de fleste af os døjer indimellem med den. Men hvor mange har reel viden om, hvad hovedpinen skyldes, hvor mange slags, der findes, og hvad man kan gøre for at bekæmpe det? 

Vi har skrevet meget om hovedpine her på Videnskab.dk. Næsten så meget, det spænder lidt over brynene, bare man tænker på det. 

Flere af spørgsmålene er hentet fra Videnskab.dks podcast om hjernen, Brainstorm, der udkommer ugentligt med nyt om den forunderlige hjerne. Du kan undervejs finde links til både podcasten, men også et væld af andre videnskabelige artikler fra Videnskab.dk, hvor forskere underbygger de påstande, du finder i quizzen.

Du kan også finde flere af Videnskab.dks quizzer her, hvor du blandt andet kan quizze dig selv i din viden om hjernen, søvn eller penisser

Husk at søge læge, hvis du har gentagende hovedpine, der er til gene i din hverdag.

God fornøjelse!

 

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk