Pincet sad fast i mands urinrør i mere end fire år
pincet sad fast i urinrør i mere end fire år

Efter at pincetten var fjernet, sendte lægerne manden hjem med en opfordring om at blive vurderet af en psykiater, skriver Huffington Post. (Foto: Urology Case Reports).

Efter at pincetten var fjernet, sendte lægerne manden hjem med en opfordring om at blive vurderet af en psykiater, skriver Huffington Post. (Foto: Urology Case Reports).

Kilde: 
15 oktober 2019

En 22-årig mand har haft en næsten otte centimeter lang pincet siddende i urinrøret i flere år, skriver Huffington Post.

Først efter fire år besluttede manden sig for at besøge en klinik for at få gjort noget ved problemet.

Dette kan skyldes, at patienten har følt sig skyldig eller ydmyget og derfor ikke har ønsket at modtage medicinsk hjælp.

Manden nægtede at have urologiske symptomer, som eksempelvis smerter i urinvejene eller blod i urinen, feber eller kulderyster, og han havde desuden ikke besvær med at lade vandet.

LÆS OGSÅ: Videnskab.dk lancerer gratis nyhedsbrev om krop og sundhed

Røntgenbilleder afslørede et næsten otte centimeter langt fremmedlegeme, der sad fast i mandens urinrør, og som viste sig at være en metalpincet.

Ifølge rapporten, der er offentliggjort i Urology Case Reports, strakte fremmedlegemet sig fra der, hvor penisskaftet starter, til cirka midt på.

Et indgreb risikerede, at pincetten ødelagde mandens urinrør, og derfor var kirurgerne nødsaget til at holde pincetten lukket ved hjælp af en procedure, der i rapporten kaldes 'ekstern tryk-teknik'. Dette er en teknik, hvor pincetten presses sammen gennem mandens penis.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der i hjernen, når vi bliver liderlige?

Det er uvist, hvordan eller hvorfor der i fire år har siddet en pincet i urinrøret på en 22-årig mand, men i rapporten står der blandt andet, at:

»Fremmedlegemer indsættes oftest i urinvejene af psykiatriske, berusede, forvirrede eller seksuelt nysgerrige patienter.«

Lægerne sendte desuden manden hjem med en henstilling om, at han skulle vurderes af en psykiater, men dette har manden ifølge Huffington Post nægtet. Han har desuden undgået den ambulante afdeling.

Det er faktisk anden gang, litteraturen nævner indsættelsen af en metalpincet i et mandligt urinrør.

LÆS OGSÅ: Rejsningsproblemer? Motion kan være løsningen

LÆS OGSÅ: Se videnskabens vildeste videoer fra februar

clc

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.