Ja, den er god nok. En 54-årig amerikansk bygningsarbejder havde et tilsyneladende fatalt forbrug af lakrids.
Detaljerne omkring mandens død er beskrevet i et casestudie fra The New England Journal of Medicine, skriver Gizmodo.
Omstændighederne der førte til hans død, er langt fra almindelige, men må siges at være interessante.
Manden havde ingen tidligere hjerteproblemer, men levede ifølge sin familie ikke videre sundt, skriver Gizmodo. Han havde ikke en særlig sund kost og elskede slik.
\ Læs mere
Den skæbnesvangre dag var han på en fastfood-restaurant, da han fik et hjertestop og måtte indlægges på intensivafdelingen af Massachusetts General Hospital.
Her konstaterede lægerne, at han også havde nyresvigt. Han døde efter 32 timer.
Lægerne vurderer, at årsagen til hjertestoppet sandsynligvis var, at manden tre uger forinden var gået fra at tilfredsstille sit slikbehov med vingummier til i stedet at spise mellem en til to poser lakrids om dagen, skriver Gizmodo.
Lakrids indeholder aromastoffet glycyrrhizinsyre, som i store mængder kan forårsage, at mængden af kalium i kroppen sænkes.
Kronisk lavt kalium hedder også hypokaliæmi, hvilket kan have konsekvenser for alt fra hjertet til nervesystemet.
I mandens tilfælde førte dette sandsynligvis til irregulær hjerterytme, hvilket til sidst forårsagede hjertestoppet, konkluderer forskerne i det nye studie, ifølge Gizmodo.
Lakrids er i sig selv sjældent farligt, men ifølge Fødevarestyrelsen bør folk med forhøjet blodtryk undgå et dagligt indtag af lakrids med højt indhold af lakridsekstrakt på mere end 50 gram.
Casestudiet kan læses i sin helhed på New England Journal of Medicines hjemmeside.
cll