Oktoberfest-studie: Fire fadøl fordobler risikoen for hjerteproblemer
Kilde: 
26 april 2017

1... 2... 3... 4... og slam! Så er festen i gang.

Og muligvis er din naturlige hjerterytme destabiliseret i en sådan grad, at du har drukket dig lige ind i risikozonen for hjertefejl og slagtilfælde. Det skriver telegraph.co.uk.

En række forskere fra Universitetshospitalet i München har nemlig fundet ud af, at risikoen for at blive ramt af hjertearytmi, der giver anledning til en række alvorlige hjertesygdomme, fordobles efter indtagelsen af bare fire fadøl.

Forskerne gennemførte studiet ved den årlige Oktoberfest i München, hvor de overvågede 3.028 deltagere over den 16 dage lange ølfestival. Studiet er til dato den største af sin slags.

Under festivalen fandt forskerne stærke beviser på, at folk, der ikke tidligere har været ramt af hjerteproblemer, udviklede en uregelmæssig hjerterytme i takt med deres druk.

Dataen viste, at for hvert gram af alkohol, der indtages per kilo blod i kroppen, steg risikoen for hertearytmi med 75 procent.

Omkring seks millioner mennesker fra hele verden deltager ved Oktoberfestivlen hvert år. I 2013 solgte man 7,7 millioner liter øl til festivalen.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.