Nyt studie: Pasta får dig til at gå ned i vægt
06 juli 2016

Man hører det ofte: Kulhydrater som pasta skal man helst skære ned på, hvis man gerne vil tabe sig. Men et hold italienske forskere har bevist det modsatte: Indtag af pasta associeres med både lavere BMI og mindre hofte- og taljemål. Det skriver independent.co.uk.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Nutrition and Diabetes.

I studiet deltog over 23.000 italienske mennesker over 18 år. Deltagerne skulle udfylde et spørgeskema om deres kost, og derefter blev de målt, vejet og fik målt BMI. Forskernes resultater peger på, at pasta længe har været uretfærdigt dæmoniseret.

»Vores data viser, at nydelse af pasta i mængder, der svarer til den enkeltes behov, bidrager til et sundt BMI, lavere taljemål og bedre forhold mellem talje og hofte,« siger hovedforfatter af studiet George Pounis fra Catholic University of the Sacred Heart i Milano ifølge independent.co.uk.

Læs også: Kartofler er sundere end pasta og ris

Licia Iacoviello fra samme universitet, der også er medforfatter af studiet, siger, at det nye studie direkte viser, at det er forkert at tro, at man skal droppe at spise pasta for at tabe sig.

»Vi taler om en fundamental del af den italienske middelhavstradition, og der er ingen grund til at undvære det. En middelhavskost indtaget i moderate mængder med respekt for alle dens forskellige elementer er god for ens helbred,« siger hun ifølge independent.co.uk.

Læs også: Glutenintolerance: Æd 20 små orme, og spis trygt pasta og brød

Gunter Kuhnle, lektor i ernæring og sundhed ved University of Reading i Storbritannien har ikke deltaget i studiet og påpeger, at pastaindtag i studiet ikke undersøges isoleret men som en del af et kostmønster.

»I dette studie har forsøgsdeltagerne fulgt en traditionel middelhavskost, og pastaindtaget kan derfor hovedsaligt være en markør for tilslutning til denne form for kost. Det er dog interessant, at kulhydratrig kost ikke har en negativ effekt på kropsvægt,« siger Gunter Kuhnle ifølge independent.co.uk.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.