Nyt studie: Folk drikker mindre, når de bliver mindet om kræftrisikoen ved alkohol
Kvinde siger nej til alkohol

Hvis du drikker alkohol, øger det din risiko for at udvikle nogle typer af kræft. Den viden er vigtig at udbrede, mener studiets forfattere. (Foto: Shutterstock)

Hvis du drikker alkohol, øger det din risiko for at udvikle nogle typer af kræft. Den viden er vigtig at udbrede, mener studiets forfattere. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
11 juni 2021

Når folk får i vide, at alkohol kan give kræft, får det dem til at ville drikke mindre.

Hvis man samtidig opmuntrer dem til at tælle, hvor mange genstande de drikker, nedbringer det deres faktiske alkoholforbrug. 

Sådan lyder resultatet af et nyt australsk studie, hvor 8.000 mennesker besvarede 3 spørgeskemaer i løbet af 6 uger, skriver George Institute i en pressemeddelelse

»Mange mennesker ved ikke, at alkohol er kræftfremkaldende – det er vigtig information, som folk, der drikker alkohol, bør have adgang til. Men at fortælle folk, at alkohol giver cancer, er kun en del af løsningen – vi skal også give dem handlingsmuligheder, der nedbringer deres risiko,« siger førsteforfatter Simone Pettigrew, professor ved The George Institute of Global Health, i pressemeddelelsen.

I studiet så nogle af deltagerne en reklame, der informerede om, at alkohol øger risikoen for kræft, andre så simpel besked om, hvordan man ændrer sine alkoholvaner, mens en tredje gruppe så begge dele.

Derefter målte forskerne deltagernes forsøg på at nedbringe deres alkoholindtag og deres faktiske alkoholindtag, og fandt, at folk drak mindre, hvis de både fik informationen om kræftrisikoen og blev bedt om at tælle, hvor mange genstande, de drak. 

 

ast

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.