Nyt studie: Dine ansigtstræk afslører din sexlyst
ansigtsform træk sexlyst

Formen på dit ansigt fortæller mere om dig, end man lige skulle tro. (Foto: Shutterstock)

Formen på dit ansigt fortæller mere om dig, end man lige skulle tro. (Foto: Shutterstock)

20 september 2017

Se dig selv i spejlet, og jeg skal fortælle dig, om du er et sexmonster.

Har du brede kindben og et næsten firkantet ansigt, så har du sandsynligvis mere lyst til sex, end hvis dit ansigt er smalt og tyndt.

Det er konklusionen bag et nyt studie, der er blevet publiceret i tidsskriftet Archives of Sexual Behavior, skriver forlaget bag tidsskriftet, Springer, i en pressemeddelelse.

Ad to omgange har forskere fra Nipissing University i Canada uddelt spørgeskemaer om sexlyst til henholdsvis 145 studerende og 314 andre forsøgsdeltagere, der alle var i et forhold.

Forskerne har sammenholdt besvarelserne med fotografier af de studerende, så de kunne undersøge, om der var en sammenhæng med deres ansigtstræk.

Ifølge lektor i psykologi på Nipissing University og ledende forsker bag studiet, Steven Arnocky, viste resultatet, at ansigtsformen kunne bruges til at konkludere noget generelt om sexlysten blandt begge køn.

Mænd og kvinder med et kort og bredt og dermed mere kvadratisk ansigt havde generelt en større sexlyst.

Mændene i denne kategori havde desuden et mere afslappet forhold til sex og kunne i højere grad finde på at være deres partner utro.

Studiet er en del af en større psykologisk forskningstrend, der har påvist, at ansigtstræk fortæller mere, end man skulle tro, om en persons karakter.

For eksempel kan tidligere forskning fortælle, at mænd med mere kvadratiske ansigter er mere aggressive, dominerende, uetiske og attraktive som kortsigtet seksualpartner end mænd med smallere og længere ansigter.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.