Nyt psykologistudie: Her er ingrediensen til en lykkelig familie
Familie Lykkelig Metaanalyse psykologi træk

Ifølge to psykologer, der står bag en stor metaanalyse, er 'mindful fleksibilitet' nøglen til at have en lykkelig familie. (Foto: Shutterstock). 

Ifølge to psykologer, der står bag en stor metaanalyse, er 'mindful fleksibilitet' nøglen til at have en lykkelig familie. (Foto: Shutterstock). 

02 december 2020

Hvad skaber en velfungerende og glad familie?

Er det noget så simpelt som kærlighed? Eller er det en grundvilkår at have et stabilt finansielt fundament?

Nej, ifølge en ny metaanalyse, der er et studie baseret på en række tidligere studier, er nøglen til en lykkelig familie såkaldt ’mindful fleksibilitet’. 

’Mindful fleksibilitet’ handler ifølge forskerne om at være åben og accepterende og samtidig at være opmærksom og til stede mentalt i hverdagen.

Det skriver University of Rochester.

Når familiekriser opstår, er det – ifølge studiet – denne form for fleksibilitet, der forhindrer familieforhold i at gå i stykker.

Metaanalysen er en samling af 174 tidligere studier, hvor næsten 44.000 mennesker samlet set har deltaget.

»Denne metaanalyse understreger, at det at være til stede i nuet og følelsesmæssigt fleksibel i svære situationer ikke kun hjælper personer individuelt, men det styrker og beriger samtidigt tætte forhold,« siger Ronald Rogge, der er psykolog ved University of Rochester i England, i pressemeddelelsen fra universitetet.

Sammen med sin kollega Jennifer Daks, der er psykolog ved samme universitet, fandt han, at ’mindful fleksibilitet’ er koblet til givende familieforhold såvel som stærkere bånd mellem individerne i familien.

Ifølge psykologerne skal man forsøge at være åben og acceptere udfordringer eller svære oplevelser. Man skal desuden undgå at dvæle ved sine problemer og prøve at bevare et større perspektiv ved at træde et skridt frem mod sine mål i stedet for at gå i stå i modvind.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Journal of Contextual Behavioral Science.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.