Nyt nyhedsbrev om din mest fascinerende kropsdel: Hjernen
Videnskab.dk lancerer et gratis nyhedsbrev, som fokuserer på alt det, der er inde i dit hoved.
hjernen nyhedsbrev

Hver anden fredag får du nyhedsbrevet, der samler Videnskab.dk's seneste artikler og podcasts om hjernen og psykologi - ganske gratis. (Foto: Shutterstock)

Hver anden fredag får du nyhedsbrevet, der samler Videnskab.dk's seneste artikler og podcasts om hjernen og psykologi - ganske gratis. (Foto: Shutterstock)

Endelig kommer et nyhedsbrev, der kun handler om din hjerne.

Den mystiske masse, der ydmygt skjuler sig inde i hovedet bag de mere fremtrædende øjne, som lige nu stirrer på disse sorte mønstre på den hvide skærm.

Tænk engang, at i løbet af et splitsekund tager din hjerne imod øjnenes signaler om de sorte mønstre og giver dem mening. De sorte mønstre bliver lynhurtigt forvandlet til bogstaver, ord og snart en hel tekst, der fremtoner som en hyldest til alle de utrolige evner, menneskets hjerne har.

Det er den, der gør det muligt at læse, lære, huske og tænke. Det er den, der styrer din krop og sanser. Og det er den, der får dig til at elske og hade.

Men hvordan gør den mægtige hjerne egentlig alt det?

Det spørgsmål higer vi efter at besvare her på Videnskab.dk. I den spritnye sæson af podcasten Brainstorm graver vi i hjernens og psykens gåder, og vi skruer op for antallet af artikler om de nyeste neuro-fund.

Derfor har vi besluttet at gøre det endnu lettere for dig at følge med: Vi lancerer nu et nyhedsbrev, der samler alle de nye hjerne- og psykologihistorier i en overskuelig pakke og sender den til din e-mailadresse.

Så til dig med den skarpe og utålmodige hjerne - lad os komme til sagen: Du kan tilmelde dig det nye hjernenyhedsbrev lige herunder. Første udgave modtager du allerede på fredag.

Din nysgerrige hjerne tænker nu sikkert: »Hvad får jeg ud af at modtage nyhedsbrevet?«

Svaret er en cocktail af adrenalin-udløsende nyheder, dybdegående dopamin-belønnende artikler og underholdende podcasts med det helt rigtige serotonin-niveau.

»Åh nej, flere mails,« sukker din mættede hjerne nok. Bare rolig: Vi sender kun nyhedsbrevet hver anden uge.

»Hvad koster det?« spørger din skeptiske hjerne måske. Ligesom alt andet her på Videnskab.dk er det gratis at modtage og læse hjerne-nyhedsbrevet.

God fornøjelse med nyhedsbrevet til dig og din fantastiske hjerne!

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk