Nyopdaget næse-bakterie kan udrydde stafylokokker
Kilde: 
28 juli 2016

I vores næser findes næsehår og bussemænd. Men der findes også andre interessante ting.

En gruppe forskere har opdaget en bakterie i vores næser, som kan producere antibiotika, der kan udrydde bakterien Staphyloccus aureus, bedre kendt som gule stafylokokker, som blandt andet kan give madforgiftning og hudinfektioner. Det skriver researchgate.com.

»Dette er meget vigtigt, fordi ingen bakterier fra menneskekroppen har hidtil været i stand til at producere sådanne forbindelser,« sagde Bernhard Krismer, der er en af studiets hovedforfattere, ifølge researchgate.com. 

Forskerne testede antibiotikaen på mus med en hudinfektion, der skyldtes stafylokokker. Det viste sig, at den effektivt kurerede alle former for infektioner.

Studiet undersøgte næsepodninger fra 187 hospitalindlagte patienter og fandt, at 9 procent af disse patienter bar på den bakterie, der producerer antibiotika.

Disse patienter var meget mindre tilbøjelige til at have stafylokokker i deres næse. Faktisk var det kun 5,9 procent, der havde stafylokokker, hvor hele 34,7 procent af patienterne uden bakterien havde stafylokokker.

Forskerne mener, at deres resultater kan være et skridt videre mod at undgå, at antallet af antibiotika-resistente "super-baciller", som for eksempel MRSA, stiger.

Studiet er udgivet i tidsskriftet Nature.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.