Ny forskning: Kun fem procent chance for at nå klimamålene
Kilde: 
01 august 2017

Der er kun fem procent chance for, at planeten kan nå klimamålene for Paris-aftalen. Det konkluderer et nyt studie ifølge den britiske avis The Guardian.

I Paris-aftalen fra 2015 nåede 195 lande til enighed om en klimaaftale, der skulle holde stigningen i den globale gennemsnitstemperatur på under 2 grader.

Den ambition er imidlertid urealistisk, antyder det nye klimastudie, som netop er blevet offentliggjort i Nature Climate Change.

Studiet peger på, at både økonomiske faktorer, udledning af drivhusgasser og en stigende befolkningstilvækst giver svære udsigter til, at Paris-klimamålene bliver opnået.

»Hvis vi vil undgå to graders temperaturstigning, har vi meget lidt tid tilbage. Offentligheden bør være meget bekymret«, siger Adrian Raftery, der har ledet forskningsgruppen, til The Guardian.

Ifølge undersøgelsen er der en 90 procent sandsynlighed for, at temperaturen vil stige mellem 2 grader og 4,9 grader inden 2100.

En anden forsker, der ikke har været en del af studiet, er enig i konklusionerne, men han påpeger samtidig, at der kan ske uventede ting, som kan betyde, at vi når i mål alligevel:

»I morgen er der nogen, der kan opfinde en kulstoffri energikilde, som alle kan benytte«, siger Andrew Dessler, som er klimaforsker ved Texas A&M University til The Guardian.

viw

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.