Novo Nordisk Fonden giver 700 millioner kroner til dansk proteinforskning

Novo Nordisk Fonden giver 700 millioner kroner til Københavns Universitets forskningscenter ’Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research’.

Bevillingen dækker en 5-årig periode og gør centeret i stand til at kortlægge proteiner i menneskekroppen, forklare deres funktioner, og bane vejen for større forståelse af sygdomme som kræft og diabetes, skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse. 

»Vi er utroligt taknemmelige for den tillid som Novo Nordisk Fonden viser os med den nye bevilling. Det er visionært at tildele bevillinger over en så lang periode. Det betyder, at vi kan løfte proteinforskning til højeste internationale niveau,« siger centerdirektør og professor Jiri Lukas i pressemeddelelsen.

»Proteiner er kroppens egentlige 'arbejdsheste', og vores forskning viser, at det er deres kemiske modifikationer og indbyrdes interaktioner, der styrer kroppens processer. Den nye bevilling vil gøre os i stand til at gå forrest i forskningen, der afdækker, hvordan proteiner kommunikerer i netværk og bruge denne viden til at forbedre behandling af sygdomme,« tilføjer han.

Den nye bevilling til Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research strækker sig over perioden 2020-2024.

fghs

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce: