Novo Nordisk Fonden giver 100 mio. til forskning i eliteidræt

Danske atleter skal være i verdensklasse. Derfor vil Team Danmark etablere et Nationalt Elitesport Center med fokus på forskning, innovation og udvikling inden for eliteidræt.

Tiltaget støttes nu med en bevilling på 100 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden, skriver fonden i en pressemeddelelse.

Den viden, der skabes via centeret, eksempelvis om skadesbehandling, -forebyggelse og ernæring, skal samtidig komme andre befolkningsgrupper til gode.

50 millioner kroner er målrettet etablering af et forskningsprogram.

De øvrige 50 millioner kroner går til faciliteter, der skal bruges i forbindelse med idrætsforskningen, eksempelvis højdehotel, klimarum og andre træningsfaciliteter, hvor udstyret giver mulighed for at monitorere atleternes præstationer under træning og restitution.

Bevillingen til disse specialfaciliteter er betinget af, at Team Danmark inden udgangen af 2020 har opnået støtte fra anden side til at etablere en bygning, der kan rumme specialfaciliteterne. 

»Vores ambition er at understøtte danskernes trivsel og sundhed ved at bidrage til udvikling af ny viden, som både kommer eliteatleterne og de mange idrætsaktive danskere til gavn,« siger Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Læs mere i Team Danmarks pressemeddelelse.

 

 

 

 

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det nye krater på Mars, som er foreviget i nedenstående foto.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed. Kanalen henvender sig til unge, som bruger YouTube til at hente inspiration og viden om sundhed.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.