NASA-forsker: Gwyneth Paltrows healende klistermærker er »bullshit«
Kilde: 
23 juni 2017

Et klistermærke til at sætte på din venstre arm - tæt på dit hjerte - der kan skabe balance i din krops energier, sænke dit stressniveau og give dig bedre hud oven i hatten?

Måske er det for godt til at være sandt. I hvert fald er der ingen tvivl om det usande i følgende udsagn på hjemmesiden Goop.com, der, med skuespillerinde Gwyneth Paltrow ved roret, promoverer de healende 'stickers' fra firmaet Body Vibes:

»Body Vibes stickers (der er lavet af det samme ledende kulstof-materiale, som NASA bruger til at fore sine rumdragter, så de kan overvåge en astronauts velbefindende, mens denne har dragten på) er forprogrammerede til en ideel energifrekvens, der gør dem i stand til at bekæmpe ubalancer.«

Den rumdragt-påstand har en tidligere NASA-forsker nu skudt ned, skriver Independent.

NASA »har ikke ledende kulstof-materiale i foret på sine rumdragter,« siger Mark Shelhamer, tidligere ledende forsker ved NASAs Human Research til Gizmondo.

Rumdragterne er lavet af syntetiske materialer og spandex, og hvis NASA nogensinde ville bruge kulstof i dragterne, forklarer han, skulle det være med den hensigt at styrke dragterne. Ikke for at måle på energifrekvenser.

Han kalder forklaringen på hjemmesiden for en gang »BS«, nærmere bestemt 'bullshit' eller på dansk: Sludder og vrøvl.

Det er ikke første gang Gwyneth Paltrow bliver beskyldt for at promovere pseudovidenskabelige idéer i sit virtuelle univers, der rådgiver om sund livsstil og wellness.

Klistermærketeksten er siden blevet fjernet fra hjemmesiden:

»Baseret på udtalelsen fra NASA er vi vendt tilbage til virksomheden og har spurgt til påstanden, og vi har fjernet denne fra siden, indtil vi får ekstra verifikation,« skriver Goop.com i en udtalese, der er sendt til flere medier.

Heri understreger de også, at deres råd og vejledning ikke er formelt godkendt viden, og at sidens formål er at sætte fokus på unikke produkter og opmuntre til debat omkring dem.

Har man fået lyst til at prøve de healende klistermærker på egen hud, kan man erhverve en pakke med 24 stykker for omkring 800 kroner.

ele

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.