Morten Schmidt vinder Skou-prisen 2021

Lektor, læge og hjerteforsker Morten Schmidt fra Institut for Klinisk Medicin og Klinisk Epidemiologisk Afdeling i Aarhus modtager Skou-prisen 2021 for sit flittige arbejde, der tæller 135 videnskabelige artikler og mere end 10.000 citationer.

Det skriver Aarhus Universitet.

»Det er jo den største pris, man kan få som yngre sundhedsvidenskabelig forsker. Konkurrencen er hård, fordi prisen går på tværs af alle institutter på Health. Og der er altså mange talentfulde unge forskere på vores fakultet. Det er en stor ære,« siger Morten Schmidt til Aarhus Universitet.

Morten Schmidt arbejder blandt andet med forskning, der skal forebygge, at folk får hjertesygdomme. Det gør han ved at undersøge og vurdere faktorer, der påvirker risikoen for eller prognosen ved hjerte-kar-sygdomme.

»Der findes ikke mange som Morten. Han besidder den sjældne kombination af detaljeret klinisk indsigt og indgående forståelse for det forskningspotentiale og de faldgruber, der er forbundet med at studere elektroniske sundhedsjournaler,« siger institutleder Jørgen Frøkiær, som formelt har indstillet Morten Schmidt til Skou-prisen, til Aarhus Universitet.

Prisen er opkaldt efter Jens Christian Skou, som modtog Nobelprisen i 1997, og den uddeles hvert år af fakultetet Health på Aarhus Universitet.

jso

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk