Maja Thiele modtager SDU's Forskningsformidlingspris 2019

Læge og lektor ved Syddansk Universitet Maja Thiele forsker i leversygdomme, og hendes evne til at formidle sin forskning er nu blevet belønnet med Forskningsformidlingsprisen.

Det skriver SDU i en pressemeddelelse.

»Maja Thiele har med stor inspiration og gå-på-mod lykkes med at udbrede kendskabet til leversygdomme og forskning generelt til både den alment interesserede dansker og spirende forskere,« skriver universitetet.

Hendes arbejde med at gøre den komplekse viden forståelig kan illustreres med flere eksempler:

Ved finalen i Ph.d Cup 2017, der blev vist på DR2, oversatte hun sin afhandling 'Ultrasound elastography to assess alcoholic liver fibrosis and cirrhosis' til det mere håndgribelige 'Hvor stiv er din lever?'.

På Videnskab.dk har hun gjort læserne klogere på leversygdomme i en video, hvor hun forklarer leverforskning til sin syvårige datter.

Desuden fungerer Maja Thiele som vært på det ugentlige P1-program 'Sygt Nok'.

Universitetet skriver om Forskningsformidlingsprisen, at den gives til en forsker ved universitetet for »levende og kreativ kommunikation af sit faglige felt, rettet mod en bred modtagergruppe.«

ele

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om de farvestrålende ravfossiler med insekter fra Kridttiden, indlejret i gyldent harpiks, der størknede for 99 millioner år siden.