Mænd vil have sex med kvinder i alle aldre
Kilde: 
09 februar 2017

Indtil nu har forskere i seksuel tiltrækning været meget optagede af at forstå, hvorfor midaldrende mænd foretrækker ungt kød.

Men ifølge et nyt finsk studie blandt 2.655 mænd og kvinder vokser mænds interesse i ældre kvinder betydeligt, i takt med at de selv bliver ældre. De beholder dog interessen for de yngre kvinder og har dermed en meget bred skare af potentielle partnere. Det skriver forskning.no.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Evolutionary Psychology.

Anderledes står det til med kvinderne, hvis seksuelle interesse er rettet mod en væsentligt mere snæver gruppe mænd. De vil helst have jævnaldrende eller lidt ældre sexpartnere.

Deltagerne i studiet var mellem 18 og 50 år og blev i et spørgeskema spurgt ind til, hvor ung og gammel en potentiel sexpartner måtte være. Der var hele 11 års forskel på mændene og kvindernes svar – både ved maksimum-alder og minimum-alder.

De blev også spurgt ind til alderen på deres faktiske sexpartnere, og uanset drømme og lyster viste undersøgelsen her, at både mænd og kvinder ender under dynen med nogle, der er tæt på deres egen alder.

»Ganske vist findes der mænd, som er interesseret i yngre kvinder. Men det er mere sandsynligt, at han også kan lide kvinder på sin egen alder,« siger Jan Antfolk, psykolog ved Åbo Universitet i Finland og hovedforfatter af studiet, ifølge forskning.no.

Biseksuelle og homoseksuelle deltog også i studiet. Deres svar afveg ikke synderligt fra de hetroseksuelles, men der var dog en interessant forskel.

Homoseksuelle mænd havde generelt lidt større sandsynlighed for at få et forhold til en yngre mand.

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.