Mænd med et aktivt sexliv har sundere hjerter
Kilde: 
28 juni 2017

Regelmæssig sex flere gange om ugen er forbundet med bedre blodcirkulation og sundere blodkar, hvilket holder niveauet af den giftige aminosyre homocystein nede.

Men det gælder kun for mænd, viser et nyt studie publiceret i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine. Det skriver telegraph.co.uk.

Forskere har længe troet, at regelmæssig sex kan reducere risikoen for hjerteproblemer, men dette studie er det første til at indikere, at det kan skyldes, at homocystein-niveauet er lavere hos de mere seksuelt aktive.

Homocystein dannes ved kroppens nedbrydning af aminosyren methionin, og et for højt niveau kan føre til åreforkalkning og hjerte-kar-sygdomme.

Forskerne analyserede blodprøver og sammenlignede dem med selvrapporteret sexhyppighed fra mere end 2.000 mænd og kvinder.

Resultaterne viste, at det laveste niveau af homocystein blev fundet i mænd, der påstod at have sex mindst to gange om ugen, og det højeste niveau blev fundet hos dem, der havde sex mindre end en gang om måneden. Hos kvinder var der dog ingen signifikant forskel.

Dette skyldes ifølge forskerne, at kvinders seksuelle ophidselse er mindre afhængig af at have en sund blodgennemstømning, hvilket er essentielt for at holde homocystein under kontrol.

»Et aktivt sexliv kan have en beskyttende effekt på generel sundhed og livskvalitet – specielt hos mænd – så læger burde støtte deres patienter i at have et aktivt sexliv,« skriver forskerne i studiet.

Det er således vigtigt at påpege, at studiet ikke viser, at et aktivt sexliv direkte fører til lavere risiko for hjerteproblemer.

Studiet viser blot, at de, der selv påstår at have sex mindst to gange om ugen, også er dem, der har lavest risiko for åreforkalkning og hjerte-kar-sygdomme. 

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.