Mænd husker kondomet bedst, når kvinden er grim
Kilde: 
23 juni 2016

Mænds intentioner om at dyrke sex med kondom varierer alt efter, hvor attraktiv de opfatter deres potentielle partner. Det skriver arstechnica.com.

Et eksperimentelt studie af 51 heteroseksuelle mænd i alderen 18 til 69 år viste, at jo mere attraktiv en kvinde virkede, jo mindre tilbøjelige var de til at bruge kondom under sex. Dette gjaldt også, hvis kvinden havde en højere risiko for at have en kønssygdom.

Studiet er publiceret i tidsskriftet BMJ Open.

Læs også: Myte at kondomer ødelægger sex

Deltagerne i forsøget skulle først svare på en masse spørgsmål om deres seksuelle erfaring. Blandt de 51 engelske mænd var gennemsnitsalderen for deres seksuelle debut 18 år og de havde i gennemsnit haft ni sexpartnere.

Dernæst fik de vist billeder af 20 forskellige kvinder, hvortil de skulle svare på, hvor tilbøjelige de var til at have sex med kvinden, hvor tilbøjelige de var til at bruge kondom, og hvor sandsynligt de vurderede, det var, at kvinden havde en kønssygdom.

Læs også: Ny undersøgelse finder alle kondom-fejlene

Jo mere attraktiv de fandt kvinden, jo mere interesserede var de i at dyrke sex med hende, og jo mindre interesserede var de i at bruge kondom.

Hvor lækker mændene fandt kvinden afhang ikke af deres opfattede risiko for, at hun havde en kønssygdom. Nogle mænd var endda mere tiltrukket af kvinder, de troede havde en høj risiko for kønssygdomme.

Forskerne bag studiet mener, at studiets resultater bør inddrages i seksualundervisningen i skolerne og ved andre initiativer for at fremme kondombrug.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.