Lundbeckfonden giver 55 mio. kroner i økonomisk støtte til forskertalenter midt i karrieren

Lundbeckfonden har udvalgt 11 forskere inden for neurovidenskab, der kan se frem til at blive støttet af fonden med et økonomisk beløb på 5 millioner kr. over de næste fire år. 

Det oplyser Lundbeckfonden i en pressemeddelelse

Pengene gives som en del af Ascending Investigator-programmet. Programmet har til formål at støtte forskere, der typisk er ansat på lektorniveau og som oftest overses, når der uddeles forskningsbevillinger, lyder det i pressemeddelelsen. 

Lundbeckfonden oplyser, at den samlede bevilling til programmet i år er på 55 millioner kr. delt ud mellem 11 forskere. De får i snit hver 5 millioner kroner, som udbetales i rater over de næste fire år. 

»Ascending Investigator-programmet er et væsentligt element i Lundbeckfondens sammenhængende indsats for at støtte dansk neurovidenskab«, udtaler Peter Thostrup, videnskabelig direktør for Lundbeckfondens talentprogrammer i pressemeddelelsen.

Peter Thostrup oplyser, at 65 forskere i år har søgt om at komme i betragtning til pengepuljen, og alle ansøgninger er kvalitetsbedømt af et talentpanel, der har har udvalgt de 11 projekter, der tildeles støtte. 

 

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.