Lovende behandling mod peanut-allergi kan være skridt mod en kur
Kilde: 
21 august 2017

Fire år efter behandling kan børn med peanut-allergi stadig spise peanuts som børn uden allergi, viser et australsk studie. Det skriver BBC News.

»Det her er et stort skridt mod at finde en effektiv behandling mod problemet med madallergier i vestlige samfund,« siger en af forskerne bag undersøgelsen, professor Mimi Tang fra Murdoch Childrens Research Institute i Melbourne, Australien, til BBC News.

Børn med peanut-allergi fik gennem 18 måneder en såkaldt probiotisk behandling, hvor de får tilført bakterier med peanutprotein.

1 måned efter, behandlingen var afsluttet, kunne 80 procent af børnene spise jordnødder uden allergiske symptomer. Og efter 4 år kunne 70 procent stadig tåle det.

Ifølge professor Mimi Tang er det første gang, at en behandling mod peanut-allergi har været effektiv så længe.

Madallergier er steget voldsomt i de sidste årtier. Omkring 250 millioner mennesker verden over lider af madallergier. Det er en tredobling over de sidste tyve år.

Peanut-allergi har bredt sig mest og er samtidig en af de madallergier, som flest dør af.

Studiet er publiceret i The Lancet Child & Adolescent Health.

eh

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.