Lotte Jensen bliver ny direktør for VIVE

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd har fået ny direktør.

Det bliver Lotte Jensen, der kommer fra en stilling som professor og institutleder på CBS, der fremover skal lede analyse- og forskningscentret, skriver VIVE i en pressemeddelelse.

»Jeg glæder mig til at sætte mig i spidsen for VIVE’s dygtige fagfolk i København og Aarhus, som jeg har fulgt i en årrække som bestyrelsesmedlem,« siger Lotte Jensen ifølge pressemeddelelsen.

»Relevant analyse og forskning af høj kvalitet er en helt grundlæggende forudsætning for både den demokratiske debat og en fornuftig prioritering og styring af den offentlige sektors velfærdsområder til gavn for både borgere og motiverede medarbejdere og ledere,« uddyber hun.

Lotte Jensen er udnævnt af økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

»Jeg er tryg ved at overlade styringen af VIVE til Lotte Jensen. Hun er en erfaren leder, der selv har forsket i offentlig ledelse og styring. Samtidig kender hun VIVE godt fra sit arbejde i bestyrelsen og vil kunne værne om den faglige kvalitet,« fortæller ministeren i pressemeddelelsen.

Lotte Jensen er Dr. Scient.pol. og professor i offentlig forvaltning. Hun har siden 2013 været leder af institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School (CBS). Samtidig er hun medlem af VIVE’s bestyrelse.

Lotte Jensen tiltræder som direktør for VIVE den 1. marts 2019. Hun tager over efter Mickael Bech, der i august valgte at skifte direktørposten ud med en stilling som professor i sundhedsledelse på Aarhus Universitet.

fghs

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce: