Lille studie: Energidrikke påvirker hjertet mere end andre koffeindrikke
Kilde: 
27 april 2017

Indtaget af energidrikke påvirker hjertet og blodtrykket mere end andre drikke, som har samme høje niveau af koffein, skriver medpagetoday.com.

Det konkluderer et lille, nyt studie, som er publiceret i tidsskriftet Journal of the American Heart Association.

Studiet er baseret på 18 forsøgspersoner fra det amerikanske militær, som blev tilfældigt udvalgt til enten at drikke en dosis energidrik eller en kontroldrik, der begge indeholdt 320 mg koffein. Efter en seks dages 'udvasknings-periode' byttede forsøgspersonerne drikke. I tiden efter deres indtag blev deres hjerte og blodtryk målt. 

»Baseret på de foreløbige beviser hos unge, raske voksne, bør dem med højt blodtryk, hjerteproblemer eller andre helbredsudfordringer måske overveje at undgå eller være forsigtige med at indtage energidrikke, ind til vi ved mere om deres indflydelse på hjertet,« skriver forskerne i studiet

Ifølge forskerne indikerer deres konklusion, at andre ingredienser end koffein måske også påvirker blodtrykket, men der er brug for flere studier for at undersøge dette.

Studiets få forsøgspersoner, og det faktum at der ikke var en gruppe, som modtog placebodrik, bliver nævnt som begrænsninger, ifølge medpagetoday.com.

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.