Lille studie: Corona-vaccine giver højt niveau af antistoffer i mindst tre måneder
coronavirus antistoffer vaccine

Immunforsvarets antistoffer angriber coronavirus (SARS-CoV-2), hvis den trænger ind i kroppen. (Illustration: Shutterstock)

Immunforsvarets antistoffer angriber coronavirus (SARS-CoV-2), hvis den trænger ind i kroppen. (Illustration: Shutterstock)

Kilde: 
06 december 2020

Flere vacciner mod coronavirus er godt på vej, men et afgørende spørgsmål udestår: Hvor lang tid varer immuniteten efter vaccination ved?

Det har vi nu fået et fingerpeg om. I et nyt studie af det amerikanske medicinalfirma Modernas coronavaccine viser det sig, at forsøgspersonerne havde et højt niveau af antistoffer i mindst tre måneder efter vaccination, skriver Politiken.

Selvom studiet kun omhandler 34 personer, der deltog i den første fase af de kliniske forsøg, vækker det optimisme hos en dansk forsker, der selv er i gang med at udvikle en vaccine.

»Det er enormt positivt, og vi blev meget begejstrede, da vi læste nyheden i tidsskriftet her til morgen. For vi må ærligt indrømme, at vi har været usikre på, om RNA-vacciner, som er en helt ny vaccineteknologi, man ikke har erfaring med fra tidligere, kunne opretholde et højt niveau af neutraliserende antistoffer i månederne efter vaccinationen. Det kan de altså, og det er meget god nyhed at gå på weekend på«, siger professor Ali Salanti fra Københavns Universitet til Politiken.

Studiet er udgivet i New England Journal of Medicine.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.