Kvinders sprøjteorgasmer kommer mest fra blæren, peger ny forskning på

Det er kun omkring fem procent af kvinder, som får sprøjteorgasmer, skriver New Scientist. Nu viser forskningen, hvor væsken kommer fra. (Foto: Shutterstock)

Det er kun omkring fem procent af kvinder, som får sprøjteorgasmer, skriver New Scientist. Nu viser forskningen, hvor væsken kommer fra. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
19 september 2022

Der har længe huseret en debat - mest uden for videnskaben - om, hvor væsken i kvinders ‘sjældne’ sprøjteorgasmer kommer fra?

Sprøjteorgasmer - eller squirting, som det bliver kaldt på engelsk - er en vandet væske, som sprøjter fra kvindens urinrør, når de får en orgasme. 

Mange har ment, det er urin, mens andre mere hårdnakket plæderer for, at det er en særskilt orgasme-agtig væske. 

Nu viser et nyt studie, at sprøjteorgasmer kommer fra blæren.

Det skriver New Scientist.

I studiet injicerede forskerne blåt farvestof blandet med vand i blærerne på fem kvinder, der kunne få sprøjteorgasmer. Og da kvinderne ved stimulation fik en orgasme, samlede forskerne væsken, som viste sig at være blå. 

Det har ikke overraskende fået forskerne til at fastslå, at væsken kommer fra blæren. Ifølge studiet består væsken hovedsagligt af urin. 

Derudover viste det sig, at fire ud af de fem kvinders sprøjteorgasmer også indeholdt prostataspecifikt antigen (PSA), man også finder i mænds sæd. Denne ejakulationsvæske bliver produceret i kvinders skede-kirtler, som sidder i urinrøret, hvor de to væsker bliver blandet. 

Ifølge New Scientist bliver studiet bakket op af tidligere studier, som også er kommet frem til konklusionen, at væsken kommer fra blæren. 

Derudover skriver mediet, at det kun er omkring fem procent af kvinder, som kan få en sådan sprøjteorgasme. 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.