Penis: Sådan skal den se ud ifølge kvinder
Penis, pik eller tissemand - mandens kønsorgan har mange navne og også forskelligt udseende. Ny forskning viser, hvad kvinder helst vil se, når manden trækker bukserne ned.
Penis fallos tissemand pik kønsorgan

Det betyder ikke så meget, om tissemanden er stor eller lille. Den skal meget hellere være pæn at se på, hvis man spørger en kvinde. (Foto: Shutterstock)

Det betyder ikke så meget, om tissemanden er stor eller lille. Den skal meget hellere være pæn at se på, hvis man spørger en kvinde. (Foto: Shutterstock)

Hvordan skal en penis helst se ud, hvis man spørger en kvinde?

Det er et spørgsmål, mænd har stillet sig selv i evigheder - og nu kan forskere endelig kan give dem svaret.

I et nyt studie, der er udkommet i det videnskabelige tidsskrift Journal of Sexual Medicine, har forskere fra Schweiz bedt 105 kvinder om at kigge på billeder af mænds penisser og bedømme vigtigheden af 8 forskellige karaktertræk.

Studiet viser, at kvinder først og fremmest kigger på, om penissen overordnet set er pæn. Penishuden og formen på penishovedet betyder også meget, mens længden faktisk først figurer på kvindernes ønskeliste som nummer 6 ud af 8.

»Mænd skal vide, at kvinder i langt højere grad kigger på mandens penis i sin helhed fremfor individuelle træk såsom tykkelsen eller længden,« fortæller studiets hovedforfatter, ph.d.-studerende Norma Katharina Ruppen-Greeff fra børnekirurgisk afdeling på University Children’s Hospital Zurich i Schweiz, i en mail til Videnskab.dk.

Dansk forsker: Pikkens ejermand er mere interessant

Ifølge læge og professor i sexologi ved Aalborg Universitet, Christian Graugaard, bekræfter studiet en vigtig pointe, nemlig, at kvinder anlægger en helhedsvurdering, når de bedømmer en mands penis.

Det handler ifølge professoren om hår, pung og hud, og det handler om, hvorvidt kønsorganet virker rent, pænt og velholdt.

»Mange mænd tror fejlagtigt, at penisstørrelsen er altafgørende for potentielle seksualpartnere, men det lader ikke til at være tilfældet. Faktisk kommer længden af kalorius meget langt nede på listen. Kvinderne ser på helheden, og størrelsen er ikke i sig selv interessant. Og så interesserer de sig formentlig først og fremmest for pikkens ejermand, men det har dette studie jo ikke undersøgt,« siger Christian Graugaard.

Kvinder vurderede otte træk ved penisserne

I studiet har forskerne bedt kvinderne om at kigge på billeder af penisser og vurdere vigtigheden af otte træk.

Det drejede sig om:

 • Længde
 • Omkreds
 • Placering og form på urinrørets åbning
 • Form på agernet (penishovedet)
 • Udseendet af pungen
 • Huden på penis
 • Kønsbehåring
 • En helhedsvurdering af penissens generelle udseende

Kvinderne blev bedt om at give betydningen af de forskellige træk karakterer fra fem til ét, hvor ét var ’slet ikke vigtigt’ og fem var ’meget vigtigt’. Efterfølgende lavede forskerne et gennemsnit af karaktererne og rangerede vigtigheden af de forskellige træk.

Generelle udseende er vigtigst

Sådan rangerede kvinderne vigtigheden af de forskellige træk ved en mands penis:

 1. Generelle udseende (Gennemsnitlig karakter 4,06)
 2. Huden på penis (3,89)
 3. Formen på hovedet (3,71)
 4. Pungens udseende (3,69)
 5. Kønsbehåringens udseende (3,60)
 6. Længden på penis (3,54)
 7. Omkredsen på penis (3,46)
 8. Placeringen og formen på urinrørets munding (2,63)

Ifølge Norma Katharina Ruppe-Greeff bekræfter studiet, at størrelsen ikke betyder mest, hvis man spørger de fleste kvinder.

Det bekræfter også, at langt de fleste kvinder nok er tilfredse med størrelsen på deres partners penis, for ellers havde de nok vægtet det højere.

Erfarne kvinder har bedre forståelse af en normal penis

I studiet spurgte forskerne også ind til kvindernes egen seksualitet. Eksempelvis skulle de udfylde spørgeskemaer med spørgsmål omkring deres alder, hvor mange partnere de havde haft, og hvor ofte de dyrkede sex.

Forskerne sammenlignede undersøgelsen med kvindernes bedømmelse af, hvordan 'en normal penis' ser ud.

Resultatet af undersøgelsen viste, at ældre kvinder og kvinder med mange sexpartnere havde en bredere forståelse af, hvordan en normal penis ser ud.

Det skyldes ifølge forskerne formentlig, at kvinderne får et mere realistisk billede af, hvor varierede kroppe kan se ud, jo ældre og mere erfarne de bliver.

Opereret penis blev set som normal

I kvindernes bedømmelse af mandens penis var placering af urinrørets åbning mindst vigtig, hvilket glæder forskerne, da alle mændene var blevet opereret for hypospadi, hvor urinrøret udmunding sidder et forkert sted på penis.

Efter operationen er mange mænd bekymrede for, at deres penis ser unormal ud, men det skal de ifølge forskerne ikke være.

»Placeringen af urinrørets åbning har mindst betydning for kvinder, og desuden kunne de fleste kvinder ikke skelne mænd, der var blevet opereret for mild hypospadi, fra mænd, der var blevet omskåret,« fortæller Norma Katharina Ruppen-Greeff.

Du kan læse mere om mænd og deres penisser i artiklerne 'Kvinder: En stor penis er ikke vigtig' og 'Endelig fastslået: Så lang er en gennemsnitlig penis'.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk