Kvinder i parforhold mister sexlysten mere end mænd
14 september 2017

Kvinder i et fast parforhold mister i højere grad lysten til sex end mænd i et fast parforhold.

Det er en af konklusioner bag et nyt britisk studie, der bygger på tal fra den største nationale undersøgelse af seksuel sundhed.

Tallene fortæller således, at kvinder i et fast parforhold har mere end dobbelt så høj risiko for at miste sexlysten end mænd, skriver University of Southampton i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser desuden, at kvinder i parforhold, der har varet i mere end et år, har mindre lyst til sex, end dem der har været i et parforhold i et år eller mindre.

Undersøgelsen bygger på interviews med 6.669 kvinder og 4.839 mænd i aldersgruppen 16 til 74 år.

  • 34 procent af kvinderne og 15 procent af mændene fortalte, at de manglede lysten til sex.
  • 62 procent af kvinderne og 53 mændene, der manglede lysten, var desuden bedrøvede over det.

Undersøgelsen viste desuden, at de, der var i stand til at tale åbent om sex med deres partner, i mindre grad var seksuelt frustrerede - det gjaldt både mænd og kvinder.

Ifølge studiets hovedforfatter og professor i psykologi på University of Southampton, Cynthia Graham, opridser studiet nogle vigtige pointer i forhold til behandlingen af manglende sexlyst:

»Det (studiet, red.) fremhæver behovet for at vurdere og - om nødvendigt - behandle problemer med sexlyst på en helhedsorienteret-, parforholds- og kønsspecifik måde,« fortæller hun ifølge pressemeddelelsen.

Studiet er publiceret i det medicinske tidsskrift BMJ Open.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.