Kvinder: En stor penis er ikke vigtig
Penis, pik, diller, tissemand eller kalorius? Kært barn har mange navne, og den fylder godt op i mænds bevidsthed – alt for meget, siger kvinderne i en stor undersøgelse. Det er generelt ikke størrelsen, der afgør, om de bliver tilfredsstillet i sengen.

Kvinder synes, mænd fokuserer for meget på størrelsen af deres penis, viser en undersøgelse. Det er nogle helt andre ting, der er vigtige for, om de føler sig tilfredsstillet i sengen. (Foto: Shutterstock)

Kvinder synes, mænd fokuserer for meget på størrelsen af deres penis, viser en undersøgelse. Det er nogle helt andre ting, der er vigtige for, om de føler sig tilfredsstillet i sengen. (Foto: Shutterstock)

For nylig blev gennemsnits-penissen endelig videnskabeligt bestemt af et forskerhold fra Imperial College London i England - og så er det jo relevant at spørge, hvad det så betyder for kvinder.

Er de lige så optagede af størrelsen på kalorius, som mændene ser ud til at være?

Et hurtigt vue ud i dyreriget kårer mennesket som absolut vinder: Mandens penis er enorm i forhold til vores nærmeste slægtninge, primaterne. Til sammenligning kan en stor, brunstig gorilla kun hælde knap fire centimeter ud af pelsbuksen.

Det tyder på, at der har været et selektivt pres mod større penisser hos os mennesker. Er det, fordi damerne vil have det sådan?

LÆS OGSÅ: Forskere: Fingre afslører længden på penis

Nej, lyder svaret i en stor undersøgelse, udgivet i det videnskabelige tidskrift Psychology of Men and Masculinity. Det skriver The Independent.

(NB: En tidligere undersøgelse tyder dog på, at modsatte konklusion gør sig gældende. Det kan du læse om i artiklen: 'Kvindens lyst har skabt mandens store penis')

Tilmeld dig Videnskab.dks daglige, gratis nyhedsbrev her.

En gennemsnits-penis gør damerne glade

Tværtimod ser det ud til, at en gennemsnits-penis gør damerne glade. I den nye undersøgelse, hvor over 50.000 heteroseksuelle mænd og kvinder deltog, viste det sig, at 85 procent af kvinderne var tilfredse med størrelsen på deres partners penis.

Omvendt var kun 55 procent af mændene tilfredse med deres påhæng.

Det kunne jo godt tyde på, at spørgsmålet om størrelse især huserer i mænds sind - og kvinderne mener da også, at mænd generelt tænker alt for meget på deres penis, viser en lidt ældre undersøgelse

Men - ud over mere selvtillid i omklædningsrummet - hvad kan forskningen så egentlig fortælle os om, hvad en stor penis skulle give af fordele – sådan helt fysiologisk?

LÆS OGSÅ: Kvinders lyst har skabt mandens store penis

Hvad er det så, kvinderne vil have?

Det er sparsomt med undersøgelser, der viser, at der er en sammenhæng mellem penis-størrelse, og hvor seksuelt tilfredsstillede kvinder bliver. 

En undersøgelse publiceret i The Journal of Sexual Medicin fandt, at kvinder, der kunne få dybe, vaginale orgasmer ikke så overraskende foretrak længere penisser.

LÆS OGSÅ: 'Penisstørrelse: Er stor virkelig bedst?'

Men dybe vaginale orgasmer er sjældne. Og længden på samlejet og en vedholdende erektion betyder meget mere for kvinder, viser et andet studie publiceret i The Journal of Sexual Medicin.

En undersøgelse, der undersøgte kvinders præferencer, viste, at kvinder overordnet er temmelig upåvirkede af størrelsen på penis og langt mere optaget af en mands personlighed, intelligens og humor. Det var godt nok tilbage i 90'erne, men mon ikke den stadig gælder?

Så mænd, der er ingen grund til at hænge sig for meget i penis-størrelser. Det kan meget bedre betale sig at træne charmen og udholdenhed i sengen.

Vil du alligevel gerne læse mere om, hvad kvinder tænker om penis' udseende, kan du hoppe over til artiklen 'Penis: Sådan skal den se ud ifølge kvinder'.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om påfugleedderkoppen, der er opkaldt efter fisken Nemo.