Kvinder: En stor penis er ikke vigtig
Penis, pik, diller, tissemand eller kalorius? Kært barn har mange navne, og den fylder godt op i mænds bevidsthed – alt for meget, siger kvinderne i en stor undersøgelse. Det er generelt ikke størrelsen, der afgør, om de bliver tilfredsstillet i sengen.

Kvinder synes, mænd fokuserer for meget på størrelsen af deres penis, viser en undersøgelse. Det er nogle helt andre ting, der er vigtige for, om de føler sig tilfredsstillet i sengen. (Foto: Shutterstock)

Kvinder synes, mænd fokuserer for meget på størrelsen af deres penis, viser en undersøgelse. Det er nogle helt andre ting, der er vigtige for, om de føler sig tilfredsstillet i sengen. (Foto: Shutterstock)

For nylig blev gennemsnits-penissen endelig videnskabeligt bestemt af et forskerhold fra Imperial College London i England - og så er det jo relevant at spørge, hvad det så betyder for kvinder.

Er de lige så optagede af størrelsen på kalorius, som mændene ser ud til at være?

Et hurtigt vue ud i dyreriget kårer mennesket som absolut vinder: Mandens penis er enorm i forhold til vores nærmeste slægtninge, primaterne. Til sammenligning kan en stor, brunstig gorilla kun hælde knap fire centimeter ud af pelsbuksen.

Det tyder på, at der har været et selektivt pres mod større penisser hos os mennesker. Er det, fordi damerne vil have det sådan?

LÆS OGSÅ: Forskere: Fingre afslører længden på penis

Nej, lyder svaret i en stor undersøgelse, udgivet i det videnskabelige tidskrift Psychology of Men and Masculinity. Det skriver The Independent.

(NB: En tidligere undersøgelse tyder dog på, at modsatte konklusion gør sig gældende. Det kan du læse om i artiklen: 'Kvindens lyst har skabt mandens store penis')

Tilmeld dig Videnskab.dks daglige, gratis nyhedsbrev her.

En gennemsnits-penis gør damerne glade

Tværtimod ser det ud til, at en gennemsnits-penis gør damerne glade. I den nye undersøgelse, hvor over 50.000 heteroseksuelle mænd og kvinder deltog, viste det sig, at 85 procent af kvinderne var tilfredse med størrelsen på deres partners penis.

Omvendt var kun 55 procent af mændene tilfredse med deres påhæng.

Det kunne jo godt tyde på, at spørgsmålet om størrelse især huserer i mænds sind - og kvinderne mener da også, at mænd generelt tænker alt for meget på deres penis, viser en lidt ældre undersøgelse

Men - ud over mere selvtillid i omklædningsrummet - hvad kan forskningen så egentlig fortælle os om, hvad en stor penis skulle give af fordele – sådan helt fysiologisk?

LÆS OGSÅ: Kvinders lyst har skabt mandens store penis

Hvad er det så, kvinderne vil have?

Det er sparsomt med undersøgelser, der viser, at der er en sammenhæng mellem penis-størrelse, og hvor seksuelt tilfredsstillede kvinder bliver. 

En undersøgelse publiceret i The Journal of Sexual Medicin fandt, at kvinder, der kunne få dybe, vaginale orgasmer ikke så overraskende foretrak længere penisser.

LÆS OGSÅ: 'Penisstørrelse: Er stor virkelig bedst?'

Men dybe vaginale orgasmer er sjældne. Og længden på samlejet og en vedholdende erektion betyder meget mere for kvinder, viser et andet studie publiceret i The Journal of Sexual Medicin.

En undersøgelse, der undersøgte kvinders præferencer, viste, at kvinder overordnet er temmelig upåvirkede af størrelsen på penis og langt mere optaget af en mands personlighed, intelligens og humor. Det var godt nok tilbage i 90'erne, men mon ikke den stadig gælder?

Så mænd, der er ingen grund til at hænge sig for meget i penis-størrelser. Det kan meget bedre betale sig at træne charmen og udholdenhed i sengen.

Vil du alligevel gerne læse mere om, hvad kvinder tænker om penis' udseende, kan du hoppe over til artiklen 'Penis: Sådan skal den se ud ifølge kvinder'.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk