Kvinde tog ved et uheld 550 gange den 'normale' LSD-dosis
LSD overdosering

I de første 12 timer efter LSD-overdoseringen kastede hun op og havde blackouts. (Foto: Shutterstock)

I de første 12 timer efter LSD-overdoseringen kastede hun op og havde blackouts. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
28 februar 2020

Hvad er de medicinske effekter af ekstremt høje doser af psykedeliske stoffer til rekreativt brug?

Det undersøger forskere i et nyt studie ved hjælp af virkelige historier om folks uhyggelige overdoseringer af LSD, skriver Science Alert.

I den mest opsigtsvækkende sag tog en 46-årig kvinde ved et uheld 55 milligram ren LSD i pulverform, fordi hun troede, at det var kokain. Det svarede ifølge studiets forskere til 550 gange den almindelige dosis.

»Indenfor 15 minutter indså hun, at noget var galt og ringede til sin bofælle for at få hjælp,« skriver forskerne i studiet, ifølge Science Alert.

 

Så fulgte 12 timer, hvor hun kastede op og havde blackouts. I de 12 timer derefter følte hun sig »behageligt høj«, men dårlig indimellem.

Ifølge kvindens sambo havde kvinden i denne periode mest siddet stille i en stol med øjnene enten åbne, lukkede eller rullet tilbage. Hun havde fråde om munden, udtalte indimellem tilfældige ord og kastede jævnligt op, skriver ScienceAlert.

Ti timer senere var kvinden i stand til at samtale og gå på toilettet.

Historien er en af i alt tre episoder med overdoseringer, som studiet undersøger.

I de seneste år har man set fornyet interesse i brugen af psykedeliske stoffer i medicinsk behandling, hvorfor flere forskere undersøger, hvordan LSD påvirker hjernen, ligesom de måler effekter af mikrodoseringer.

Der er dog ikke blevet forsket så meget i de muligvis negative effekter af stoffer som LSD i ekstremt høje doser, fordi forskere selvfølgelig ikke kan teste det på mennesker.

Den eneste måde, forskere kan undersøge det på, er derfor ved at undersøge uheld, hvor folk har overdoseret.

I studiet har forskerne samlet information om de tre tilfælde ved hjælp af interviews, sundhedsjournaler, sagsnoter og rapporter om hændelsen.

Deres overordnede konklusion lyder, at voldsom LSD-overdosering er livstruende.

Studiet er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Journal of Studies on Alcohol and Drugs.

 

ast

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.